Wysłany: Pią Kwi 06, 2012 20:13 [620] Padła bateria z pilota alarmu, jak odpalić bez pilota?
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Witam.
Dzisiaj na parkingu po wyjściu z kościoła spotkała mnie miła niespodzianka. Centralny zamek nie reagował w ogóle po naciśnięciu na pilot. Myślę dobra otworze kluczykiem.
Po przekręceniu był krótki sygnał dźwiękowy i otworzyły się tylko drzwi kierowcy.
No dobra resztę otworzę ręcznie.
Wkładam kluczyk w stacyjkę przekręcam i znowu krótki dźwięk i próbuje odpalić i żadnej reakcji. Po chwili zauważyłem że tylko ABS się świeci, to już wiedziałem co jest grane.
Zdziwiłem się, że są takie zabezpieczenia:P
Tylko zastanawia mnie co mam teraz zrobić jak nie mam dostępu do sklepu, czy samochodu nie da się odpalić bez normalnego wyłączenia alarmu. I
czy wymiana baterii załatwi sprawę bo kiedyś coś czytałem tutaj o rozkodowanych pilotach i nie wiem czy u mnie też będzie ten sam problem?
_________________ ROVER TO 3 SŁOWA:KLASA, STYL I WYGODA
SPAMU¦
Wysłany: Pią Kwi 06, 2012 20:13 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jeśli masz pilot na podczerwień, to w centralce alarmu _PODOBNO_ jest sygnał blokujący idący do komputera silnika. Pin chyba 40, ale tutaj ręki ani niczego innego nie dam sobie uciąć Prawdopodobnie wystarczy odłączyć ten kabelek i samochód będzie startował normalnie.
Info znalazłem na forum, jak szukałem czy centralka ma jakiś sygnał mówiący o uzbrojeniu alarmu. Niestety nie zdążyłem sam tego sprawdzić w praktyce.
Szukaj na forum, ktoś to opisywał.
Pilot mam na podczerwień.
Znalazłem w innym pilocie baterie i wymieniłem i po prostu wyłączyłem alarm z pilota i samochód odpalił.
Od dzisiaj wożę w samochodzie baterie zapasowe jak by co
_________________ ROVER TO 3 SŁOWA:KLASA, STYL I WYGODA
Wysłany: Sob Sie 04, 2012 09:12 dołącze się do tematu
Kupiłem Rovera 620 i dostałem kluczyki i pilota Ale teraz nie wiem czy to auto ma central na pilota czy nie Bo jak dusze na pilota to nie ma żadnej reakcji W pilocie świeci się tylko czerwona dioda A drzwi otwieram kluczykiem Jak to sprawdzić czy moje auto jest otwierane na pilota
Ale teraz nie wiem czy to auto ma central na pilota czy nie Bo jak dusze na pilota to nie ma żadnej reakcji W pilocie świeci się tylko czerwona dioda
Masz centralny zamek.Zacznij najpierw od wymiany baterii.Jak nacisniesz drugi guziczek to powinna zapalic sie zielona dioda ( oczywiscie przy sprawnych bateriach )
_________________ Był R 216 Gti, później R 600 SDI, a teraz Opel Vectra C
Ale ja nie mam drugiego przycisku Jest jeden po środku I mam sterowanie na pod czerwień Bo podobny pilot miałem w Reno Safrane A u góry przy lampce jest takie okrągłe oczko Czyli że to jest na podczerwień I teraz dopowiem jak zamykam kluczykiem od kierowcy ,to tylko zamkną i otworzą się te jedne drzwi A jak zamykam od drugiej strony to zamyka drzwi z tyłu i z lewej strony i te drzwi od pasażera Ale słychać wyraźny hałas zamykania we wszystkich drzwiach A jednak wszystkich nie zamyka Aha ale tylko zamyka się Otworzyć już nie idzie centralnie Tylko te drzwi co otwieram kluczykiem się otwierają
[ Dodano: Pon Sie 06, 2012 22:43 ]
????????? Czy nikt nie wie o co chodzi w moim problemie ??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum