Wysłany: Sob Sie 04, 2012 18:38 diesel z konca lat 90
Witam, musze kupic jakiegos ropniaka w kombi. Co sadzicie o lagunie 1.9dti albo Bmw 318 tds? W gre wchodzi tez volvo v40 TD oraz Fokus 1.8 TDDI 90km. Mial ktos z was stycznosc z tymi silnikami?
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sie 04, 2012 18:38 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Na pewno jest to ten sam silnik? Laguna ma 98km a volvo 90km. Czytalem ze te w lagunie tez sa glosne. Ciekawe jak dti ma sie do roverowego sdi. Sdi mial niezle osoagi wg mnie ale byl glosny
BMW - astronomiczne koszty utrzymania i ogólnie zła kondycja oferowanych egzemplarzy.
Laguna - komfortowy, ale jednak jak to mawiają "lawetowóz"
Volvo - niezły samochód, jak na ceny używanych modeli.
Focus - dobre prowadzenie, chyba najnowocześniejszy z tej grupy.
Niestety nie ze wszystkimi modelami miałem do czynienia w dieslu, oceniłem je raczej jako modele.
Laguna - komfortowy, ale jednak jak to mawiają "lawetowóz"
Akurat Laguna I była udanym autem, a lawetowozem to zwany jest nowszy model Laguna II. Swoją drogą ojciec ma taką królową lawet Lagune II juz jakieś 5 lat i jakoś mu się psuć nie chce pewnie przez to, ze pochodzenie to polski salon, a nie emerytowany lekarz z Niemiec dojeżdżający tylko do kościoła
szoso napisał/a:
Pawkaz napisał/a:
w HDIku
HDI nie są takie cudowne jak się o nich mówi, kosztowne w naprawie, zwłaszcza układ zasilania
jeśli diesel to na zwykłej pompie i wtryskach
W IDT tez jest zwykła pompa, a sypie się jak domki w Afganistanie, a i wymiana do najtańszych nie należy To, ze coś jest drogie w naprawie nie znaczy, ze zaraz się zepsuje bo jak mielibyśmy do tego tak podchodzić to najtaniej wyjdzie stara wolnossąca benzyna + LPG bo nie bardzo jest się co popsuć
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
BMW nie jest wcale takie drogie w eksploatacji. Brat ma E36 i póki co wychodzi znacznie taniej niż mój Rover.
Układ napędowy jest nie-do-zajechania, a dostępność części lepsza.
Nie kupujcie diesla v/s40 przed 2000r nie i tyle wsio pada nawet uszczelka pod głowica, Pelsonik co masz do wykończeń wnętrza w volvo - roverowi takiej jakości bym życzył a i wielu innym bardziej uznanym markom . Generalnie żaden z tych silników w diesel'u nie był jakiś ekstra polecany przez użytkowników więc nie polecam, może jednak benkę i gaz?
elsonik co masz do wykończeń wnętrza w volvo - roverowi takiej jakości bym życzył a i wielu innym bardziej uznanym markom .
Volvo TAK, ale nie V/S40, podobało mi się wykończenie w starych kanciakach 740, 850, nawet teraz w V70 po 2000r jest dobrze, ale nie w S/V40. Przyglądałem się dokładnie temu modelowi, bo miałem do kupienia takiego.
ja miałem do jeżdżenia takiego przez dwa lata, złego słowa na spasowanie i jakość elementów we wnętrzu nie powiem, nie jest taka jak w v70 ale i tak bije konkurencję pod wieloma względami.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum