Wysłany: Wto Sie 07, 2012 16:31 [R416] ECU wymiana
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Witam!
Szanowni Forumowicze,
jak to jest z tą wymianą ECU. wszędzie piszą, że muszą się zgadzać numery, Że muszą być takie same żeby nie było po
wymianie problemów z immo, pilotami i w ogóle z odpaleniem auta. Ale nikt nie pisze KTÓRE to numery!!??
U mnie na ECU które chce wymienić są takie:
GE 1099 MKC 104022 i wyżej w prawym rogu 4086
Czy wszystkie te numery na nowym ECU (o ie owym tylko z odzysku) muszą być takie same ?
I druga sprawa, jak wymienię wszystko na np na to co jest tu:
Nie widze tam pilota za to sa inne niepotrzebne rzeczy. musisz miec ECU, centralke alarmu i zaprogramowanego pilota z jednego samochodu to wtedy po przelozeniu odpali.
Wysłany: Wto Sie 07, 2012 17:37 [R416] ECU wymiana
Dzięki a zainteresowanie!!
Drogi Kolego "leszczu", jesteś pewien, że to moje ECU jest od 1,4 ? Ja na pewno mam 1,6 16v, przynajmniej tak jest w rejestracji. Tak go kupiłem. Wobec tego ten co mi go sprzedał zdrowo w nim grzebał!
Przyjmijmy, że mam jednak 1,6 16v a nie 1,4 to jaki winien być wtedy ECU i co musiałbym zrobić aby wrócić do "oryginału"? Co wtedy z pilotem, immo itp?
to tyle
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum