Pomógł: 6 razy Dołączył: 04 Maj 2009 Posty: 344 Skąd: Mazury
Wysłany: Wto Sie 14, 2012 12:34
Właśnie czytałem. Nic dodać nic ująć Onet to dno i wodorosty. Ja swego szukałem intensywnie 3 lata zanim kupiłem. Czemu nie podali takich koszmarów jak np. Renault Thalia itp.
Wczoraj na onecie podniecali sie takze limuzyna Chevrolet Evanda, która mozna kupic za 10 tys.
Wp to dopiero zalosny portalik motoryzacyjny ( i nie tylko )
_________________ Był R 216 Gti, później R 600 SDI, a teraz Opel Vectra C
Hehe ale się uśmiałem Krótki, słaby artykuł. Nalepsze są oczywiście komentarze osób, które nie miały R75 a wypowiadają się jak wytrawni znawcy.... Brak słów.
Moim zdaniem super, że 75 został sklasyfikowany jako mina. Jak dla mnie największym plusem tego samochodu jest to, że jest piękny i egzotyczny, nie widuję się co 5 minut na drodze.
Niech nikt go nie kupuje tylko niech jeździ swoim nudnym golfem czy czymś tam innym
Jak dobrze zrozumiałem, to artykuł jest o tym, ze podane samochody, są praktycznie nie zbywalne na polskim rynku...
o R75 napisane jest szczerze, bez złej reklamy, po prostu tak jak jest, ładny, elegancki i wyjątkowy, ale nie trafiony w "statystycznego kierowce" w Polsce.
Uważam, że przedstawione samochody są w moim stylu i chętnie każdy z podanej listy przygarnę
Pozdrawiam,
v.
_________________ Samochód wybiera się sercem, a nie rozumem
Ja też pierdziele takie artykuły. Jakiego auta by nie kupował to wsyatrczy wpisać w google i wyjdzie lista. 50% za i 50% przeciw. Jakie by to auto nie było. Części na pewno nie są tanie jak do opla vectry B np., ale to już inna klasa auta. Kupie sobie audi z 2006 r. i też wsadzę tyle samo albo więcej. A jak napisął poprzednik, lubię się mijać w trasie z roverem 75 raz na jakąś godzinę albo dłużej, oby nie częściej. Ostatnio we Lwowei widziałem 2 R75
Ale fajnie jak jedziedz gdzieś w trasę i nagle widzisz R75. Ja osobiście jak gdzieś jadę to albo zobaczę go albo nie, i to właśnei lubię. Jego niepowtarzalność i rzadkość na drodze, choć w mojej miejscowosci trochę się ich pojawiło
Pomógł: 54 razy Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 957 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: Wto Sie 14, 2012 20:15
Mam kolegę który bywał szefem serwisów kilku marek, ogólnie bywały facet,chociaż miłośnik toyot. Kiedy dowiedział się że szukam R75 zwyzywał mnie i wieszał psy na wszystkim co nosi ten znaczek. Po trzech latach mi pozazdrościł i na dniach sprowadzi sobie R albo MG- już ma dosyć camry i avensisa.
Pomógł: 54 razy Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 957 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: Sro Sie 15, 2012 07:36
Coś w tym jest.
Będąc jeszcze posiadaczem poprzedniej rakiety i przymierzając się do zakupu R 75 przeczytałem na Forum czyjś wpis, że wraz z zakupem auta musiał kupić garnitur żeby jakoś w nim wyglądać. Wtedy się śmiałem,ale potem zauważyłem że więcej ludzi na ulicy się za mną ogląda,niż jak przywiozłem z Niemiec pierwszego w mieście 206cc.
Ja tam nie mam na co narzekać,bo w ciągu 3,5 roku nic poważnego nie nawaliło aż do teraz,kiedy w Karwii (600 km od domu) szlag trafił linkę od biegów. Udało się ją w pobliskim warsztacie doraźnie pospawać i do domu dojechałem. Cała naprawa zajęła mi 2 godziny i kosztowała (spawanie i wjazd na kanał ) 50 zeta.
Dzisiaj zamierzam wymienić spawaną linkę na używkę (przesyłka już doszła).
Ogólnie, miałem auta przy których trzeba było więcej grzebać,częściej się psuły, no i komfort jazdy był do ...
Ja czytalem niedawno artykul na temat stylu klasy i niezawodnosci uzywanych aut... i w 10 byl wlasnie RV 75.... wiec pisza co chca niezaleznie jakie sa fakty. Dokaldnie tak samo ukazuja sie na przemian artykuly dotyczace instalacji gazowych. Raz an tym samym serwisie chwala i polecaja za chwile dzien pozniej same negatywy. Az zygac sie chce.
przez 4 lata od zakupu auta duzo osob pytalo sie mnie jak jezdzi sie tym autem wiec zainteresowanie jest duze robili sobie nawet zdjecia przy zadnym aucie nikt mnie tak nie wypytywal a jezdzac po kraju widze jezdzacych bardzo duzo r 75
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum