Wysłany: Czw Sie 16, 2012 21:42 [MG-F] Opada zawieszenie
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1999
Witam.
W moim MG-Fie opada prawa strona zawieszenia.
Pompowałem pierwszy raz w zeszłym roku wiosną płynem wg przepisu z porad technicznych, bo stal już bardzo nisko. Od tego czasu średnio 2 - 3 razy w sezonie muszę dopompować prawą stronę bo opada jakieś 2 cm. Ostatnio stał 3 tygodnie w garażu i dzisiaj wchodzę a tam znowu prawa strona siedzi. Dziwi mnie to trochę, bo nie widać żadnej plamy pod autem, a na oko cala instalacja sucha. Ma ktoś pomysł, dlaczego tak się dzieje i jak temu zaradzić.
Dodam, że pompkę mam na bazie tawotownicy, czyli mogę tylko dopompować, a nie wyssać stary płyn.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sie 16, 2012 21:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
plyn jest chyba fluoroscencyjny - lampa UV + gogle jak do klimy pomogly by ci zlokalizowac usterke
obejrzyj wszystkie przewody - zwlaszcza laczenia - zajrzyj w wentylki, jak przewody cale to bedziesz musial ktoras gruche wymienic - zdejmij gume nad sworzniem opierajacym sie w wahaczu i zobacz czy tam gdzies plyn nie stoi
_________________ '99 r400 16k16 sedan JFR na czesci ( anglik ) pytac na priv
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum