Wysłany: Nie Sie 26, 2012 08:46 [ Land Rover Freelander TD4 2004r]. Proszę o wyjaśnienia
Typ: TD4 Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2004
Witam Po zdjęciu prawego tylnego nadkola ukazały mi się to co na zdjęciu: http://vlep.pl/xt8u1k.jpg
cyframi od 1-5 zaznaczyłem. Proszę o podanie co to jest ? Proszę również o napisanie co pod nr. 5 jest ( jakaś blaszka wisząca na przewodzie - skąd się wysunęła?) Pod. nr.4 jest jakieś gniazdo w którym nie ma wtyczki- Proszę o pomoc w rozwiązaniu tej zagadki. Z góry dziękuję.
Ostatnio zmieniony przez SyntaX Pon Sie 27, 2012 06:23, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sie 26, 2012 08:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ok no to jedziem z tym śledziem
Nr 3 - Separator paliwa
Nr 5 - Blaszka uziemienie powinna być wsunięta przy pompie paliwa.
Nr 2 - Pompa paliwa - W tym TD4 jest właśnie za nadkolem
Nr 1 - Filtr paliwa
Nr 4 - Wydaje mi się że ta kostka to Tobie z pompy paliwa spadła ale nie jestem pewien.
Na moje oko powinna być podpięta do Nr 2.
Ok no to jedziem z tym śledziem
Nr 3 - Separator paliwa
Nr 5 - Blaszka uziemienie powinna być wsunięta przy pompie paliwa.
Nr 2 - Pompa paliwa - W tym TD4 jest właśnie za nadkolem
Nr 1 - Filtr paliwa
Nr 4 - Wydaje mi się że ta kostka to Tobie z pompy paliwa spadła ale nie jestem pewien.
Na moje oko powinna być podpięta do Nr 2.
Dzięki za odp. tylko proszę o jeszcze jedną odpowiedź - do czego ten separator służy, czy jest tam coś w środku obudowy np. jakiś filtr? Pompa pracuje mimo tej wtyczki zdjętej wiec to chyba nie z pompy spadło. Czy podczas wymiany filtra paliwa ściągam do dołu cały panel z pompą, filtrem i separatorem bo jak widać na zdjęciu separator, pompa i filtr umocowane są do plastikowego panela to jest foto: http://vlep.pl/yc3601.jpg
Jak wydobyć filtr skoro jest zabudowany? Z góry dziękuję za odp.
Witam ponownie. Czy ktoś mógł by mi odpowiedzieć na moje pytanie?
separator jak sama nazwa mówi służy do odseparowania nadmiaru wilgoci z paliwa.
Niestety aż tak wnikliwie tego nie analizowałem i nie rozbierałem tego.
Co do filtra paliwa to z tego co pamiętam to on jest jedynie wsuwany w ten plastik i luzowało się jakąś śrubkę która trzymała całość i on dawał się wysunąć.
Kurcze robiłem to ponad 2 lata temu i już nie pamiętam.
Zadzwoń do mojego Krzyśka na 501-284-265 i powiedz że od Arka jesteś.
On często to robi to wie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum