Wysłany: Sob Sie 25, 2012 11:43 [HONDA AERODECK] Nie reaguja na pedał gazu
Typ: TDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
W trakcie jazdy w mojej Hani z silnikiem 20T2N, z roku 2000, nagle przestał reagować silnik na wciskanie pedału gazu. Chodzi tylko na wolnych obrotach, a po dodaniu gazu obroty wzrastają do zaledwie 1100-1200 obr/min. Auto ma 230000 km przebiegu. Czy ktoś miał taki przypadek? Sprawdziłem czujnik pedału hamulca i nic, tak samo z przepływomierzem. Zadnej reakcji. Proszę o pomoc. I jeszcze jedno, gdzie jest złącze do diagnostyki w tym aucie.
Ostatnio zmieniony przez jawitw Nie Sie 26, 2012 14:02, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sie 25, 2012 11:43 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pon Sie 27, 2012 08:04
Gniazdo diagnostyczne, masz nad pedałami, a co do Twego problemu, potencjometr gazu mógł szlag trafić, ewentualnie sprawdź wiązkę potencjometra, może uległ przetarciu jakiś przewód w niej.
Dzięki kolego, okazało się, że ktoś wcześniej rozbierał ECU i nie zabezpieczył go przed wilgocią przy składaniu no i porobiło się śniedź na stykach, ot i cały problem. Oczyściłem benzyną ekstrakcyjną, silikon też zrobił swoje, autko hula. Dzięki za porady.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum