Wysłany: Sob Sie 25, 2012 14:52 [R200] przepalające się żarówki
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1997
Witam.
Od mniej więcej roku z tego co pamiętam miałem problemy z przepalaniem się żarówek w moim Roverku. Padały głównie żarówki z przodu H4 ale czasem też z tyłu (przez 1,5 roku jak go mam to chyba wymieniałem z 7 razy żarówki z przodu i z 4-5 razy z tyłu).
Alternator miałem 2 razy zalany olejem (z silnika wyciekał między łączeniem - to chyba to HGF), raz był naprawiony a drugi już wymieniony cały. Teraz alternator jest zabezpieczony i akumulator wymieniony na nowy. Problem jest taki, że przestała świecić jedna postojówka z przodu i pozycyjna z tyłu (po skosie - z przodu lewa, z tyłu prawa). Wymieniane były z tyłu 3 żarówki - żadna nie wytrzymała dłużej niż dzień lub 2. Czy ktoś miał podobny problem lub zna rozwiązanie tego?
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sie 25, 2012 14:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum