Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 Rok produkcji: 2005
witam.Mama zamiar zakupić Roverka 25 i martwi mnie trochę zbyt mały prześwit pod podwoziem, stąd moje pytanie czy nie przeszkadza to przy przejazdach przez garby spowalniające na drogach (leżący policjanci). Proszę o pilna odpowiedź i ewentualną poradę na co zwrócić uwagę przy zakupie : model z 2005r poj 1,4 , 3d.dzięki
SPAMU¦
Wysłany: Sob Wrz 01, 2012 21:07 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja miałem R200 który miał mniejszy prześwit (R25 ma 135mm, ja miałem 120mm) i nigdy nie zahaczyłem o próg.
Zazwyczaj jeździłem samochodem wraz z dziewczyną więc razem jakieś 140kg, ale jadąc zimą w trasę na deskę z załadowanym bagażnikiem (też we dwójkę) nigdy problemu nie było.
O progi zwalniające nie trzeba się w ogóle martwić, ale za to parę razy przyhaczyłem przednim zderzakiem w wysoki krawężnik przed miejscem parkingowym. Jeśli chcesz się więcej dowiedzieć o zakupie, poczytaj ten dział http://forum.roverki.eu/viewforum.php?f=19
Mój full załadowany z czterema osobami na pokładzie bez problemu pokonuje garby, a co do krawężników to faktycznie trzeba na nie uważać, ale to nie problem tylko w Roverkach, ale też w wieeeelu innych samochodach
Mały prześwit w R25 Chyba nie widziałeś MG ZR.
Rover 25 ma normalny prześwit który na pewno nie będzie ci przeszkadzał w codziennej eksploatacji. Zawsze jak coś możesz przełożyć zawiechę od Steetwise.
Pomógł: 41 razy Dołączył: 15 Sie 2007 Posty: 1184 Skąd: Piotrków Tryb
Wysłany: Nie Wrz 02, 2012 11:22
Chyba ze by były wymeczone sprzezyny ale je zawsze mozna wymienic na nowe i zawsze troche przeswit poprawi sie.(wiadomo sprezyny tez z biegiem czasu siadaja)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum