Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Witam
Mam problem z zamkiem bagażnika. Elektryczne otwieranie działa co pewien czas więc przyzwyczaiłem się do otwierania bagażnika kluczykiem. Dzisiaj za mocno przekręciłem i zamek kręci się dookoła.
Jest jakiś sposób na awaryjne otwarcie bagażnika od wewnątrz?
Wpadłem na pewien pomysł - zamek czasami działał przy otwieraniu elektrycznym. Nie wiem czy to była wina zamka czy instalacji. Może się wepnę gdzieś przed zamkiem i podam mu prąd z prostownika
SPAMU¦
Wysłany: Czw Wrz 20, 2012 06:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 54 razy Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 957 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: Czw Wrz 20, 2012 10:54
Jak już uda ci się otworzyć klapę,to wykręć wkładkę i wypnij cięgło.
Najczęściej pęka tuleja w której obraca się wkładka (ta w którą wkładasz kluczyk).Wystarczy zdjąć zawleczkę i nałożyć pierścień długości ok.3 mm wycięty z miedzianej rurki do ogrzewania fi 15 (taka jak do kaloryfera) i złożyć do kupy.
U mnie działa już ponad rok.
Pomógł: 54 razy Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 957 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: Czw Wrz 20, 2012 19:56
Szczerze powiedziawszy też się zastanawiałem jak awaryjnie otworzyć bagażnik od środka.W wielu autach jest taka możliwość,a tutaj?
Można spróbować zdjąć tapicerkę,ale w pozycji horyzontalnej i do tego w ciemnym bagażniku,to robota dla szczupłej panienki.
Co do naprawy,to zajmie jakieś 19 minut,a kawałek rurki nic nie kosztuje,ale jeśli jest bardzo wykruszony,to trzeba jednak kupić na szrocie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum