Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 Rok produkcji: 1998
Witam. Przekopałem forum, ale chyba nikt nie ma podobnego problemu. Jakiś czas temu auto zaczęło buczeć. Dolałem olej do skrzyni. Nic się nie zmieniło. Pojechałem do mechanika żeby sprawdził sprzęgło i wszystko co z nim związane, jednak też nie to. Żadnej reakcji na pedał sprzęgła. Ciepły, zimny, szybko, wolno. Nic. Cały czas buczy. Jedyna reakcja, czytaj zmiana buczenia na inne, jest gdy włączam, lub wyłączam światła. Dziwne. Czy może mi ktoś odpowiedzieć o co chodzi. Nie jestem mechanikiem więc proszę o wyrozumiałość.
Ostatnio zmieniony przez eistee Sro Wrz 05, 2012 18:24, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Wrz 05, 2012 18:06 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
zrzuć pasek alternatora i odpal. Jak ustanie, to będziesz wiedział. Buczenie alternatora, to pewnie jakieś uzwojenie się rozkleiło. może tak chodzić przez lata, a może przez dni
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
a jesteś pewny, ze to buczenie jest pochodzenia elektrycznego? może to pompa wody "wyje" albo pompa od wspomagania... chociaż tamten pasek pewnie też zrzucałeś
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Pompka paliwa. Dzięki za wskazówki. Żaden mechanik na to nie wpadł, dopiero jak dzisiaj znowu pojechałem i lekko podpowiedziałem to było faktycznie pompka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum