Typ: TDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Siema
Pękła mi rura od intercoolera w moim R25 2.0 TDI. Dochodzą tam dwie rury dłuższa i krótsza mi poszła ta dłuższa. Trochę ja po sklejałem ale szukam nowej. Trochę mni się nie podobają ceny nowych w granicach od 250 zł
Powiedzcie mi czy jest może jakiś zamiennik z innego modelu ? Tudzież z innej marki auta ?
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Sob Wrz 08, 2012 08:53
Harry napisał/a:
do sklepu moto i po średnicy może coś Ci dobiorą
niestety tylko nowa oryginalna - używanej też bym nie kupował ew. złączki od fmic-a dorwać i połatać w miejscu gdzie nieszczelność + opaski na to porządne, ja kupiłem swoją na allegro - ok 280 z przesyłką mnie wyszło. Jakbyś chciał robić nowe z fmic-a to możesz też odwrotnie je połączyć - to w niczym nie przeszkadza a powinno być Ci łatwiej.
miałem ten sam problem, z racji że dziura była spora.. a obecnie nie ma tych rur na stanie w RS Parts, wziąłem kawałek kwasówki która została po robieniu dolotu w drugim aucie i wyciąłem część pekniętej rury. dwa cybanty i po sprawie. możesz wejść w mój topic i tam jest foto.
Nie
O takim:
http://allegro.pl/lacznik...2569424787.html
Przecinasz rurę w pękniętym miejscu, łącznik wsadzasz w środek obu kawałków, skręcasz opaskami (jeśli kupisz od ciężarówek te grube to ustaw tylko tak, żeby śruba Ci chłodnicy nie obiła). W sumie ja polecić mogę opaski zwykłe, po 2 zł, tyle że nie takie motoryzacyjne, bo one pękają lub ząbki się wyszczerbiają jak chcesz mocniej skręcić.
Ja kupowałem w sklepie instalacyjnym (instalacje wod-kan, gazowe), tam są takie opaski do 100mm, można skręcić te 57mm, nadmiar obciąć, są elastyczne i wytrzymałe, więc szkoda kasy na tirowe jak nie planujesz ciśnienia 2 bary
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum