Wysłany: Sro Wrz 12, 2012 21:11 [R25] dławienie sie silnika
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2001
Czesc z tej strony Daria, mam problem z moim roverkiem i mam nadzieje, że komuś uda mi sie pomóc. Po porannym odpaleniu silnika, silnik zaczyna falowac obrotami a że jest to auto z automatyczna skrzynią biegów bardzo szarpie silnikiem i autem na tyle że nie da się jechac. Nic nie daje przegazowanie silnika. Po zgaszeniu silnika i odpaleniu go od od nowa po jakims czasie silnik chodzi w miare równo na tyle ze da sie jechac. Co by mogło bc tego przyczyna, ze po dluzszym staniu silnikowi faluja obroty? Proszę o jakies sugestie i z góry dziekuje
SPAMU¦
Wysłany: Sro Wrz 12, 2012 21:11 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
1. Co do czujnika temperatury to o który chodzi bo są 2??
2. Rozgrzanie silnika nic nie zmienia. No może troche. Różnica jest tylko po powtórnym odpaleniu silnika
Jestem dziewczyną niewiele się znam, ale gdy rozmawiałam z osobami, ktore powiedzmy ze mogą cos wiedziec na ten temat to mówili właśnie o świecach... Szczerze mówiac nie mam pojęcia kiedy byly wymieniane, samochod mam od miesiaca, poprzedni wlasciciel mało co go używał i mało tez dbał... Dużo rzeczy było zużytych.
Po powtórym czyli po jakichs 10 sekundach, odpalam i już tak nie szarpie, choc nie zawsze...
Najgorzej jak auto postoi z 3 dni, wtedy musze nawet 2-3 razy gasic a jest to uciążliwe.
Wielkie dzieki za pomoc, chce sie najpierw troche zorientowac co może byc przyczyną takiego stanu rzeczy zanim oddam auto do warsztatu
Szczerze mówiac nie mam pojęcia kiedy byly wymieniane, samochod mam od miesiaca, poprzedni wlasciciel mało co go używał i mało tez dbał..
wiec może być problem w świecach, ogólnie układ zapłonowy, a później czujniki temp. sprawdzić, filtr paliwa kiedy byl wymieniany? jezlei też nie wiesz to wymień lepiej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum