Wysłany: Nie Lis 04, 2012 21:28 Kupno samochodu przez internet?
Witam!
Znalazłem na allegro mojego wymarzonego Type-R'a za śmieszne pieniądze:
Link do Aukcji
Napisałem do sprzedającego i otrzymałem taką odpowiedź:
Cytat:
Jeszcze raz dziękuję za twoje zainteresowanie moim samochodzie.
Ja chciałbym poinformować, przede wszystkim, że samochód jest w idealnym stanie, bez żadnych problemów i wad i nigdy nie uczestniczył w żadnym wypadku.
Samochód posiada polskie papiery i polską rejestracją.
Sprzedaję samochód z powrotem do Polski, bo kupiłem samochód z Polski i mam go używać w Hiszpanii, ale teraz jestem zmuszony przez ministra wywóz do zarejestrowana w Hiszpanii i kosztowało mnie zbyt wiele pieniędzy iz tego powodu mogę sprzedać samochód powrotem do Polski.
Ostateczna cena jest (4200 EURO) oraz w cenę jest wliczone podatków wysyłki i przekazywanie dokumentów w Twoim imieniu.
Jeśli nadal zainteresowani, aby kupić samochód możemy dokonać transakcji z firmą przewozową i mogą zaoferować nam bezpieczeństwo i bezpieczeństwo swoich pieniędzy i do mojego samochodu.
To są dokładnie etapy transakcji lepiej zrozumieć wszystko:
1) Należy wysłać mi swoje pełne dane:
Pełna nazwa:
adres:
Miasto:
Państwo:
Kod pocztowy:
Kraj:
I kopia dowód osobisty lub prawo jazdy.
2) Po wysłaniu mi to dane i rozpocząć transakcję i kontakt firmy i umocnić was i wysyłać dokumenty transakcji, numer przesyłki do sprawdzenia na stronie internetowej i zobaczyć podgrze transakcje online i ich bezpiecznego konta bankowego.
3) Po otrzymaniu potwierdzenia od armatora trzeba wpłacić zaliczkę ust zaliczki powie firmę ile będzie bo zaliczka jest zgłaszane do ceny samochodu i nie jest taki sam dla wszystkich transakcji) .
4) Po dokonaniu zaliczki w ciągu 2-3 dni roboczych przedsiębiorstwo żeglugowe pochodzą z samochodu na adres domowy i daje samochód na 2 dni z 500 km do granicy go przetestować i sprawdzić, a jeśli będzie, aby następnie płacisz pieniądze odpoczynek, a firma będzie papiery na nazwisko i płacić mnie.
Jednak w przypadku znajdziesz żadnych problemów z samochodem można anulować transakcję i firma będzie płacić zaliczkę z powrotem i wysłać samochód z powrotem do mnie na moje pieniądze wysyłki.
Mam nadzieję, że rozumiesz wszystko, a jeśli nadal jesteś zainteresowany, aby kupić samochód odebrać mnie z powrotem swoje dane i możemy rozpocząć transakcję.
Nie śmierdzi to przypadkiem jakimś przekrętem?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lis 04, 2012 21:28 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Heh niesamowite ile aut zarejestrowanych w polsce trafia niby na zachód. Może zaproponować właścicielowi odbiór osobisty ... ciekawe jak zareaguje ( jeśli wogóle )
Mam pomysł, niech ktoś napisze do tego typa z pytaniem o któryś z tych samochodów
ciekawe czy wyśle dokładnie tego samego maila. A ja poproszę go zaraz o skan dowodu rejestracyjnego auta ciekawe co odpisze
Może zaproponować właścicielowi odbiór osobisty ...
bedzie się wykręcał że nie ma go teraz w kraju i takie tam
Dziwi mnie że taki proceder ma miejsce od kilku dobrych lat i nikt z tym nie może nic zrobić. Dzieje się to na wielka skalę w calej europie.Problem dotyczy nie tylko okazji cenowych. Dlatego kupujac auto umawiam sie na ogledziny na żywo bez żadnych zaliczek, nawet jakbym miał jechac 1tys km i wrócić z niczym
cos a`la nigeryjski przekręt, widać, że pisane poprzez translator, wysyłają fałszywe potwierdzenia wysyłki/wpłaty itd, zapomnij o sprawie i szukaj dalej, powodzenia.
_________________ "bo gdybym zginął to opiekuj się moją rodziną..."
hehhe ja z poczty wycofywalem paczke jak dalem sie nabrac na cos podobnego , poslalem ipoda do USA, mialem falszywe potwierdzenie wplaty ale cos mnie tchnelo i wygooglowalem, szybko polecialem na poczte i paczka nie zdazyla wyleciec z lotniska, zaplacilem 7 zl ale uratowalem 450
czytalem w internecie, ze jeden Polak po tym jak odkryl, ze to przekret tak sie wkurzyl, ze mowiac kolokwialnie nasral do sreberka i wyslal gdzies tam gdzie chcieli za granice wyslal oczywiscie potwierdzenie wysylki, zeby sie cieszyli, ze maja frajera ale to tak o na marginesie
podobnie chcial przekrecic kogos tylko w druga strone, chcial kupic auto nie placac udaje inwalide i ze nie moze rozmawiac przez telefon tez nie znam niemieckiego ale wystarczy wkleic w translator google i co nieco mozna skumac:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum