Wysłany: Sro Wrz 12, 2012 22:06 [R 600] Pompa paliwa czasami nie odpala
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.3 Rok produkcji: 1999
Hej,
Raz na kilka uruchomień nie chce mi odpalić silnik, przekręcam kluczyk, ale nie słychać jak się załącza pompa no i się nie uruchamia. Trzeba tak pomachać kluczykiem kilka razy i dopiero się włącza.
O ile problem był do tej pory mały bo zwykle za 2/3 razem pompa się załączała to dzisiaj próbowałem 20-30 razy i dopiero się załączyła. Boję się, że w końcu padnie na amen i nie odpalę.
Co może być tego przyczyną? Sama pompa czy może po prostu jakiś przekaźnik gdzieś nie styka? Może ktoś z Was miał już taki problem?
SPAMU¦
Wysłany: Sro Wrz 12, 2012 22:06 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Chętnie się przyłącze do tematu, bo mam dokładnie ten sam problem.
Nie wiem czy jest to wina przekaźnika czy trzeba wymontowywać zbiornik paliwa w celu wyjęcia pompy.
Nie wiem gdzie jest przyczyna Bo jak pisał spitz czasami pompa działa a czasami nie i jedna cholera wie, od czego to zależy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum