Wysłany: Sro Wrz 05, 2012 16:31 [R620sdi] problem z ABS
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
witam.swieci mi sie kontrolka abs i oczywiscie system niedziała.podczas jazdy jak i na postoju po nacisnieciu pedału hamulca kontrolka lekko przygasa.sprawdzałem błedy i zaden nie wyskakuje.zmieniłem cały płyn hamulcowy na nowy i wszystko odpowietrzyłem kilkakrotnie ale nadal niedziała.czy jest jakis przekaznik odpowiedzialny za abs?wymieniłem pare dni temu tarcze z tyłu i klocki myslac że to cos pomoze.co i jak jeszcze nalezy sprawdzic.idzie zima i abs by sie troche przydał
SPAMU¦
Wysłany: Sro Wrz 05, 2012 16:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
dziwnie sie dzieje z tym abs-em bo raz zadziała a 10 razy nie.zakazdym razem jak przekrece stacyjke to po chwili gasnie kontrolka ale jak przejade z 200m to sie zaswieca zpowrotem.robilem skanowanie i zadnego bledu niepokazuje chyba ze abs sie w inny sposob skanuje.czy przeguby z abs powinny byc rowne pytam poniewaz zauwazylem ze od strony pasazera ma takie male zabki na pierscieniu(tak z 2mm) a od kierowcy to przynajmniej z 5-6mm czy tak musi byc czy to rowniez bedzie powod nieprawidlowego dzialania bo juz niewiem jak to dalej sprawdzac
rozebralem wczoraj obudowe przekaznika i po przekreceniu stacyjki widac ze sie tam blaszka zwiera i kontrolka abs gasnie ale po dluzszej chwili widac jak blaszka odskakuje i zaraz sie zaswieca kontrolka spowrotem na stałe.mozna jakos wymienic taki przekaznik bo probowalem go wyciagnac ale nieda rady czy pozostaje elektryk do wymiany tego.wczoraj wyjechalem rano w trase i abs dzialal ale gdy dojechalem do przejazdu kolejowego i zgasilem auto to przy ponownym odpaleniu po ok.100-200m sie znow zapalila kontrolka na stale.zaczyna mnie to irytowac.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum