Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Witam. Problemów ciąg dalszy - nie mogę zamknąć klapy bagażnika, nie wiadomo dlaczego
Otworzyłem dzisiaj i usiadłem się w bagażniku, bo chciałem sprawdzić coś przy głośniku, wyszedłem i nie mogłem już jej zamknąć Trzaskałem co sił w łapach i nic, zdesperowany poszedłem po WD40, ale i bez niego wszystkie elementy się ruszały. Popsikałem i też nic. Ściągnąłem nawet uszczelkę klapy i za którymś razem załapało. Potem było już co raz lepiej ale bez uszczelki co średnio 3 próby zamyka, z uszczelką nie ma mowy. Co mogło się stać, ew jak to naprawić ?
Nie jestem do konca pewny czy to cholerstwo u Ciebie jest. otwórz klape i przejrzyj jej 'krawędź' powinny być tam takie dwie gumowe poduszki, maleństwa takie. Jak sie to odkręci to zwiększa dystans miedzy zamkiem, a oczkiem w klapie, przez co się nie domyka.
podjechałem wczoraj do mechanika znajomego i on coś mi wkręcał że ktoś w tył puknął, przez co się tył cofnął i dlatego klapa nie chce się zamknąć. Niby ma to sens, ale nie ma śladów uderzenia, a ja jestem jedynym użytkownikiem auta więc wiem że nigdzie nie uderzyłem przy cofaniu. Przyłożył do zamka na dole drewniany klocek i popukał młotkiem żeby "wyciągnąć" tył, ok bez uszczelki już lepiej łapie ale kurde z uszczelką nadal nic.
Widać że to rozwiązanie pomaga, ale macie pomysł jak takie coś mogło się stać ?
Spróboj odkrecić (chyba gwiazdkowy wkrętak) te oczko w które klapa w chodzi, podnieśc lekko w górę i do kręcić musisz próbować z tę regulacja tego "oczka" jak ktoś to nazwał, nie jest to żadna filozofia tylko troche czasu i cierpliwości
_________________ "Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."
Ło ciężko to było odkręcić, także nie wiem jak to się mogło przesunąć, ale poprawiłem i teraz tak leciutko się zamyka, że aż kilka razy pod rząd sobie otwierałem i zamykałem klapę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum