Wysłany: Pon Paź 01, 2012 21:42 [R200] Problem z kołami. Potrzebuje porady
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1998
Potrzebuje pomocy/porady. Mam taki problem że z tyłu w samochodzie gdy jadę w min 4 osoby, przy nierównościach obcierają mi opony o ten tzw rant (wykończenie karoserii) ma około 15mm. Felgi 15, 195x50 I nie wiem co zrobić <koła są równo z zarysem samochodu> Mam takie sprężyny http://allegro.pl/sprezyn...82366.html..... Zastosowałem gumy usztywniające ale mało pomogły więc wyciągnąłem.... Ewidentnie niszczy opony dlatego potrzebuje pomocy...
Wymienić felgi, czy mniejsze opony, czy nadciąć i wygiąć ten rant i zabezpieczyć przed korozją itd..??
Sorki za takie amatorskie zdjęcie ale chwilowo nie mam czym zrobić...
Najprościej bedzie zmienic felgi na takie o standardowych parametrach te co masz pewnie mają ET35 szukaj takich z ET w okolicach 45 i szerokości max 6,5J
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
Za bardzo koła Ci wystają i przez to ociera, szukaj felg z większym ET.
P.S.
Polecam ranty nadkoli kłaść jednak na ta krawędź karoserii a nie pod nią ponieważ zapobiega to uderzaniu kamyczków w karoserię raz lepiej zapobiega przed dostawaniem się wilgocie.
No i wszystko się wyjaśniło ten rozmiar sprawia już u wielu problemu z przycieraniem tym bardziej w obniżonym aucie. Możesz próbować zaklepać te ranty w błotnikach jeśli nie chcesz wydawać kasy na nowe felgi jednak nie ma 100% gwarancji, ze da sie je zaklepać tak aby nie tarło.
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
Ja bym mimo wszystko poszukał innych felg. W jednym aucie miałem sklepane ranty i korozja szybko zaczęła się za nie zabierać. W dodatku na większych nierównościach czasem i tak potrafiło przytrzeć. Szerokość 6-6,5" i ET 40-45 powinny rozwiązać problem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum