Wysłany: Wto Paź 02, 2012 15:58 [R75] palą się kontrolki ABS, k.trakcji i hamulca ręcznego..
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Witam,
gdy odpalałem dziś auto, wszystko było ok, po jakimś czasie, po przejechaniu odcinka 30 km zapaliły się na pulpicie w/w 3 kontrolki.
Jakieś 2 miesiące temu elektryk wywęszył przetarty przewód przy lewym, przednim kole bo mi pedał hamulca drżał podczas hamowania.
Zajechałem przed chwilą do tego samego elektryka, podałem objawy - sugerując, że może znów ten przewód - podłączył kompa i wyszło mu, że gdzieś jest zanik napięcia, mówił, że musiałby sprawdzać wszystkie wtyczki, bezpieczniki itp. Pompe ABS słychać - jest sprawna.
Co może być przyczyną? Pytam, bo jest mnie w stanie przyjąć dopiero w następnym tygodniu
pozdrawiam!
_________________ R75, 2.0, V6, 150 KM, benzyna/lpg, automat, 2001r.
Ostatnio zmieniony przez apples Sro Paź 10, 2012 11:23, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Paź 02, 2012 15:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
amigojwr, Miałem to samo u mnie był przetarty kabel od czujnika ABS w przednim prawym kole ciekawe było że nie wariował prędkościomierz, kiedyś też miałem to z powodu złego styku na pompie ABS i pół zimy przejeździłem tak,
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
amigojwr, Miałem to samo u mnie był przetarty kabel od czujnika ABS w przednim prawym kole ciekawe było że nie wariował prędkościomierz, kiedyś też miałem to z powodu złego styku na pompie ABS i pół zimy przejeździłem tak,
no mi zegary nie świrują. niedawno mialem te same kontrolki + kontrolke hamulca i byl przetarty przewód w przednim lewym kole..
jutro jade do elektryka
_________________ R75, 2.0, V6, 150 KM, benzyna/lpg, automat, 2001r.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum