Wysłany: Czw Paź 04, 2012 13:57 [Freelnader] TD4 2006 Elektryka - Brak masy ??
Typ: TD4 Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2006
Pacjent Freelander 2006r. TD4
Zdejmowałem Tacie deskę bo spaliła się jedna grzałka od systemu PTC.
Po złożeniu wszystkiego mam następujący problem:
Podpinam akumulator szyba zjeżdża prawidłowo w dół.
Tylna klapa otwiera i zamyka się prawidłowo.
Po przekręceniu kluczyka na zapłon zapalają się prawidłowo kontroli, ale słychać tyknięcie jak by centralnego zamka.
Od razu po przekręceniu kluczyka załącza się pompka tylnego spryskiwacza i podaje wodę na szybę. Wycieraczka wtedy nie obraca się działa sam pompka.
Nie pomaga odpięcie kostek od wtyczki włącznika spryskiwacza tylnej szyby oraz od wycieraczki tylnej szyby.
Pomaga jedynie wyjęcie bezpiecznika od spryskiwacza z puszki pod deską.
Kolejna usterka:
Nie działają kierunkowskazy oraz światła awaryjne bez względu czy jest czy nie ma przekaźnika.
Co mogłem zrobić nie tak
Niedociśnięta kostka
Wiązki chyba raczej nie pokaleczyłem bo jest w taśmie parcianej.
Auto niestety przekładka ale kable robiłem solidnie z zaciskaniem nowych konwektorów.
Jedynie w okolicy rurki nawiewu na szybę kierowcy trochę mi prężyła wiązka ale tam nie powinno się nic stać bo jest podłożona pianka a wszystkie ostre krawędzie w podszybiu zabezpieczyłem szeroka taśma parcianą.
Gdzie szukać usterki.
BDW model z 2006r ma mega prosty myk pozwalający na odpalenie auta z całkowitym pominięciem immo.
Ba czytnik nie był nawet podpięty wtedy.
Odpaliłem bo i tak mam błąd poduszek do wykasowania wiec nic nie traciłem
Przez przypadek na to wpadłem.
Uwaga zapala wtedy od razu po ustawieniu zapłonu w pozycję I ale nie działają zegary.
Więcej nie napisze ze względów bezpieczeństwa, ale dobrze wiedzieć że się da do domu wrócić
SPAMU¦
Wysłany: Czw Paź 04, 2012 13:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
witaj, w miom mam problem podobny z róznicą ta że tylko zamek się otwiera, stał się to 2 tyg. temu przy odłączaniu aku i kilku wtyczek w okolicy skrzynki z bespiecznikami pod maską, zaprzyjaźniony elektryk wskazywał na brak masy, nie miałem jeszcze czasu sie tym zająć, więc nie powiem ci na którym złączu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum