Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 Rok produkcji: 1997
Witam
Posiadam w/w model 260000 o ile ktoś nie kręcił licznika.
Często gęsto jeżdżę z w pełni załadowanym kokpitem to po drogach utwardzonych to gorszych, podczas zasuwania w mniej dogodnym terenie trę hakiem, wydechem po drodzę. A jestem bardzo przywiązany do tegoż haka.
Sprawa dotyczy wymiany tylnego zawieszenie / sprężyn z modelu Streetwise, lub czegoś kompatybilnego w celu zwiększenia prześwitu tył.
Czy taki zestaw będzie kompatybilny z tym modelem roverka.
Oczywiście po najniższych kosztach idąc wstawiłem gumy w sprężyny efekt, podczas załadowanego jest lepszy lecz jeszcze to nie to.
Z góry thx za odpowiedź.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Paź 08, 2012 10:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Kolego ROGI, coś mi tu nie gra. Tył R200 dość wysoko stoi, wiec nawet przy załadowaniu nie powinno być problemu. Jaki rozmiar felg masz teraz założony A może za dużo walisz na bagażnik i przyczepkę Albo po prostu amory razem ze sprężyna skończyły swój żywot.
ROGI napisał/a:
Oczywiście po najniższych kosztach idąc wstawiłem gumy w sprężyny efekt, podczas załadowanego jest lepszy lecz jeszcze to nie to.
To nie jest dobre rozwiązanie. Najlepszym będzie kupno nowych bądź używanych amorów na tył, albo poszukać używanych amorów od wersji Streetwise.
Kupiłem 214i 2 latka temu, badanie techniczne 3 m temu wykazało 70% sprawnośći, o ile to przekłada się na prace przy obciążeniu, tłumienie jest dobre na nierównościach- [Kamieniu]. Koła jadą równo, nie skaczą po dziurach.
BRAK HAKA do przyczepki.
Przy 4 osobach oraz sprzętem w bagażniku amor pływa, to znaczy nie dobija do podwójnych gumowych wkładek na sprężynie. Jednak zależy mi na zwiększeniu prześwitu w tym konkretnym przypadku gdy limuzyna jest zapakowana.
W przypadku niejasności mogę foto zrobić, tylko nie wiem jakie.
W dalszym ciągu nie wiem czy od Streetwise-a amory będą pasowały.
A może wystarczy same sprężyny od Streeta wstawić,
Zapytałem o wymiary oraz kompatybilność w/w setu do 214i
Odpowiedź
Cytat:
Witam , tak jak widac na zdjeciu do amortyzatora jest dolozony dystans co zwjeksza przeswit poza tym nie ma roznicy w dlugosci amorty. .Mam od diesla wiec sprezyny moga byc sztywniejsze.
Na drugiej aukcji widać widoczny oddalony dystanser w górnej części amortyzatora co w poprzednim jest jakby niższe.
Pytanie który wybrać.
Diesel-a czy benzyniaka. ? Aby nie przesadzić ze sztywnością.
Najnowszy85 thx,tylko w jakim stopniu ma to rozwiązać mój problem? jakieś nowe czy co?
Ostatnio zmieniony przez ROGI Wto Paź 09, 2012 10:44, w całości zmieniany 2 razy
To wygląda na to że amortyzatory od streetwise różnią się tym że mają dołożony dystans (oczywiście pewnie trzeba też dłuższe śruby mocujące żeby wystawały za dystans)
To wygląda na to że amortyzatory od streetwise różnią się tym że mają dołożony dystans (oczywiście pewnie trzeba też dłuższe śruby mocujące żeby wystawały za dystans)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum