Wysłany: Nie Paź 14, 2012 08:57 [Rover 45] >1/4 baku i szarpanie
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Drodzy Koledzy ( i Koleżanki również),
Zauważyłem parę miesięcy temu, że podczas jazdy mój Rover zaczął nagle tracić moc (wyglądało to tak jakby paliwo przestało dochodzić do silnika), po czym znów zaczął jechać normalnie, znów spadek itd. W pewnym momencie nie dało się już nim normalnie jechać. Na początku pomagała wymiana filtra paliwa, ale nie jest normalna wymiana filtra co miesiąc...aż takiego złego paliwa nie możemy w końcu mieć
Myślałem, że to jakiś syf w baku, ale bak był czyściutki po odkręceniu.
Ostatnio zauważyłem dziwną zależność. Otóż samochód jeździ w miarę normalnie gdy paliwa w baku jest mniej niż 1/4...a jak się doleje powyżej tego, to całe te spadki mocy się powtarzają...
Bardzo, bardzo będę wdzięczny za rady....nie wspomnę już, że mój mechanik rozkłada ręce
SPAMU¦
Wysłany: Nie Paź 14, 2012 08:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum