Wysłany: Sob Paź 13, 2012 21:19 [rover 220 sdi] brak mocy
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
witam od jakiegos tygodnia auto straciło moc max jedzie 110km/h co zauwazyłem to pompa vacum zasysa powietrze a wczesniej dmuchała do zaworu cisnienia egr i pompy chamulcowej .
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Paź 13, 2012 21:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
OBROTY SILNIKA CHODZA SZYBKO AUTO SIE NIE ROZPEDZA A POWYZEJ 2500 OBROTUW TO JUZ MOZOLNIE IDZIE PEDAŁ GAZU W GLEBIE LEDWO CO JEDZIE SPALANIE TO JAKIES 10 L /100KM
Pomógł: 96 razy Dołączył: 08 Sie 2007 Posty: 895 Skąd: Rzeszów
Wysłany: Nie Paź 14, 2012 14:13
KWT, przede wszystkim nie krzycz....;)(wyłącz Caps Lock)
sprawdź wszystkie węże od turbiny do kolektora możliwe ze jest w nich dziura którą ucieka para....
sprawdz błędy silnika opis na stronie klubowej i powiedz czy jakieś są(nie musi się świecić check zeby błędy były)
Jest juz ok ogarnełem wszystko waż przy intercolerze wyszedł tam pod akumulatorem odrazu wymieniłem wode w chlodnicy i takie drobne soprawy dzieki za pomoc !
a jak te błędy sie sprawdza?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum