Wysłany: Wto Paź 16, 2012 17:54 [R416Si]Problem z zapłonem
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1996
Witam,mam taki problem z moim roverkiem.Jeszcze wczoraj normalnie odpalił,a dziś dosłownie przed momentem nic,rozrusznik chyba też nie działa bo nic nie słychać po przekręceniu kluczyka.Kontrolki się palą światła są.Dodam,że cały dzień pada i samochód stał na lekkim wzniesieniu ale to chyba nie ma znaczenia.Proszę o pomoc.
Ostatnio zmieniony przez SeboluX Wto Paź 16, 2012 18:10, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Paź 16, 2012 17:54 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jak jestem w środku samochodu to te diody przy drzwiach chyba nie świecą.Tak jak mówię wszystko działa ale nie odpala i nie słychać nic przy przekręcaniu kluczyka na zapłon.
Nie wiem czy Ci coś pomogę ale kolega miał podobny problem w audi zero reakcji na przekręcenie kluczyka i okazały się to zawieszające szczotki w rozruszniku i uszkodzony elektromagnes. Sprawdź też kable od masy może gdzieś się poluzowały.
Musiał by być całkowicie rozładowany. Ale sadze, że zakręcił by chociaż raz. Akumulator możesz sprawdzić w praktycznie każdym sklepie z akumulatorami mają miernik i sprawdzą. A co do rozrusznika to mogło się to stać ot tak nie rzutuje to że wcześniej było dobrze
miałem to samo U mnie styki zasniedziały w bezpiecznikach kupiłem srodek w sprayu cos takiego jak wd40 tylko ze ten do styków zeby przejscie było sprykałem bezpieczniki pod maska i te w srodku odczekałem minutke i odpalił roverki maja to do siebie ze cos tam sie komplikuje przy tych bezpiecznikach w miniusiu tez miałem problemy tego typu . Link do mojego tematu moze sie przyda http://forum.roverki.eu/v...zyka+nie+odpala
[R418 ] [ 1998]PROBLEM Z URUCHOMIENIEM SILNIKA. WCZORAJ NIE URUCHOMIŁAM SILNIKA,KRĘCI ,POMPA SZUMI I NIC. PO 10 MINUTACH ODPALIŁ BEZ PROBLEMU. DZISIAJ RANO NIE ODPALIŁ. PO 1 GODZ. ODPALIŁ. TERAZ STOI NA PARKINGU, A JA SZUKAM POMOCY.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum