Ja zainwestowałem w coś takiego http://allegro.pl/elastyc...2686551535.html Dodatkowo pokryłem boczne szyby niewidzialną wycieraczką(kropelki uciekają jak szalone) i przestałem się przejmować poprawianiem fabryki
_________________ Andrzej
Ostatnio zmieniony przez Adrian Sro Paź 31, 2012 22:07, w całości zmieniany 2 razy
Pomógł: 63 razy Dołączył: 10 Sie 2007 Posty: 1453 Skąd: Busko-Zdrój
Wysłany: Czw Lis 15, 2012 08:33
Kolego, drzwi są przystosowane żeby do nich ciekło.
U dołu drzwi, blisko rantu powinieneś zobaczyć 2 podłużne otwory. Powinny one być oczywiście drożne. T nimi woda wydostaje się z drzwi
_________________ >lepiej głupio zapytać, niż mądrze coś spie....lić<
Wysłany: Czw Lis 15, 2012 17:40
Tak to wiem, że zawsze się tam dostanie troszkę wody tylko u mnie te listwy są tak nieszczelne, iż jak pada śnieg czy deszcz w zimie to środek zamarza tak że nie można otworzyć drzwi. Poza tym to nieładnie wyglądają.
Jak ktoś natrafi gdzie można je kupić za rozsądną cenę będę wdzięczny.
Jak ktoś natrafi gdzie można je kupić za rozsądną cenę będę wdzięczny.
Mi sie zdaje ze przy takim mechanizmie domykania szyb jaki my mamy zadne listwy nie beda zawsze dolegac.
naprawpc napisał/a:
to środek zamarza tak że nie można otworzyć drzwi
a co ma zamarzniecie wody na dole drzwi z ich nie otwieraniem?? albo uszczelki Ci zamarzaja albo mechanizm ciezko chodzi i przy wiekszych mrozach sie blokuje, zalezy co masz na mysli pod pojeciem "nie mozna otworzyc drzwi". kiedys tez to sprawdzalem i dostajaca sie do wnetrza drzwi woda czy snieg nie splywa po mechanizmie ani ciegnach, wiec nawet jesli zamarza bo nie zdazy wyplynac otworami, to tylko na dole
Witam. Temat zamilkł a problem szeroki jak morze. Podpinam się pod temat.
Ktoś ma jakiś pomysł gdzie poszukać listew zgarniających do rovera 25, ewentualnie samych spinek mocujących?
Również podpinam się pod temat. W mojej 25tce listwy są tak nieszczelne że odprowadzenie wody w drzwiach nie jest w stanie ogarnąć takiej ilości wody. Nadmiar wlewa się do środka. Pomocy.
Również podpinam się pod temat. W mojej 25tce listwy są tak nieszczelne że odprowadzenie wody w drzwiach nie jest w stanie ogarnąć takiej ilości wody. Nadmiar wlewa się do środka. Pomocy.
Ale koleżanka odświeżyła kotleta...
Woda ma się wlewać. Odpływy jeśli drożne dadzą radę odprowadzić całą wodę.
_________________ -Nigdy nie rozmawiaj z idiotą.
Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.-
Ale koleżanka odświeżyła kotleta...
Woda ma się wlewać. Odpływy jeśli drożne dadzą radę odprowadzić całą wodę.
Odświeżyła bo jest to problem. Stwierdzenie woda ma się wlewać do mnie nie przemawia. Odpływy są drożne, folia wewnątrz cała (wymieniłam ją specjalnie) a po myjni czy deszczu wody na progu tyle, że prawie wlewa się na wykładzinę. Wg kolegi rozumiem wszystko jest w normie? Jeśli to nie wina listwy to podaj proszę inne rozwiązanie chętnie skorzystam bo kupno nowych listew zgarniających do tego auta jest w zasadzie niemożliwe.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum