Wysłany: Sob Lis 03, 2012 19:50 [R45] Problem z zamkiem centralnym
Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2005
Witam, mam mały problem z zamkiem centralnym. Objawy są takie, że na pilota otwiera się ładnie, wszystkie drzwi, wyłącza się alarm. Natomiast chcąc z pilota zamknąć auto, jedynie załącza się alarm, centralny nie reaguje. Najgorsze, że na kluczyk jest podobnie, tzn. zamknąć mogę jedynie drzwi kierowcy, pozostałe nie reaugją, alarm się załącza.
Czy ktoś spotkał się z podobnym przypadkiem, jakieś pomysły od czego zacząć poszukiwania? Mam dwa piloty i oba zachowują się tak samo.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lis 03, 2012 19:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
A rygle chodza bez problemu, moze silowniki nie daja rady
no jak pisałem, przekręcanie kluczykiem też nie przynosi efektu, aby zamknąć auto muszę ręcznie wszystkie 3 zamknąć, a potem kluczykiem drzwi kierowcy. Otwarcie z pilota otwiera ładnie wszystkie.
Ale ty potrzebujesz tylko jednego siłownika. Ja bym poszukał jakiejś używki.
Ale za nim zaczniesz szukać to rozbierz boczek i sprawdź ten siłownik, może jakiś drut zeskoczył i nie łączy z ryglem.
a ja dodam taki maly fakt ktory troche namiesza, w zimie gdy mi silownik kierowcy przymarzal i zamykalem czy tez pilotem czy kluczykiem to pozostale rygle sie normalnie zamykaly, a dopiero gdy silownik sie nameczyl i po chwili rygiel kierowcy opadal to migaly kierunki. takze mechaniczne "zatrzymanie" rygla kierowcy nie powinno moim zdaniem powodowac nie zamykania centralnego
madmips [Usunięty]
Wysłany: Pon Lis 05, 2012 15:11
no to mi faktycznie dałeś zagrychę, ale chyba zacznę od rozebrania i sprawdzenia jak to tam wygląda w nadziei na błachostkę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum