Wysłany: Pią Paź 26, 2012 15:09 [R214] Kopci na niebiesko
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1995
Witam niedawno kupilem slicznego rovera 214 benzyna niestety po pewnym czasie przy wcisnieciu glebiej gazu zauwazylem niebieske spaliny za autem . Gdy przegazuje auto na postoju widac jak kopci na niebiesko. Czym tyo moze byc spowodowane ?? I jaki powinno byc cisnienie na cylindrach. Jutro sprawdze. Patrzac na stan oleju ledwo mi sie stalka maczala . Kupilem wczoraj mineralny z mysla ze to cos pomoze i wymienilem
Ostatnio zmieniony przez Adrian Pią Paź 26, 2012 17:04, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pią Paź 26, 2012 15:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
a moze uszczelniacze na zaworach? jak kupowalem wszystko bylo spoko, auto od starszego goscia 45lat pierwszy wlasciciel w polsce. Auto wyszlo w jakiejs lepszej edycji bo polskore ma abs , srs, wspomaganie kier , 4 tarczowe hamulce el szyber. Wszystko ladnie pieknie tylko z tym mam bproblem. 184 tys przebiegu ma, czysta benzyna
[ Dodano: Pią Paź 26, 2012 19:03 ]
i uszczelka pod glowica byla robiona bo mowil
mialem kiedys poldka i rowniez bral mi olej strasznie i kopcil . wlalem doktora i nic nie pomoglo . Okazalo sie ze plastikowe uszczelniacze praktycznie rozsypaly się. MOj rover przy wcisnieciu glebszego gazu wlasnie kopci czasem. nie bardzo ale czasem alej poczuje w aucie
[ Dodano: Sob Paź 27, 2012 08:56 ]
w poniedzialek zrobie pomiar cisnienia. Jakie powinno byc prawidlowe cisnienie na 4 cylindrach??
sprawdzam codziennie olej narazie spoko. moze pomogla cos ta zmiana na minerala. Mysle nad zmiana uszczelniaczy . cisnienia nie mam jak sprawdzic bo nie mam tak dlugiego urzadzenia pomiarowego. strasznie gleboko te swiece... Napisze jak rover przeszedl remont za jakis czas. jesli ktos ma jakis pomysl co do tego auta pisac smialo. elo
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum