Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: 1995
Witam,
Jestem w trakcie remontu tylnego zawieszenia (tuleje, amory). Po zdemontowaniu amortyzatora, sprężyny i złożeniu nowego amortyzatora ze starą sprężyną pojawił się problem - sprężyna jest strasznie krzywa i ociera lekko o osłonę amortyzatora. Po zdemontowaniu sprężyna jest lekko krzywa (na oko z 0,5 cm odchyłki), nie jest jakoś specjalnie skorodowana - wyczyściłem ją, ale w jednym miejscu zauważyłem niewielkie jasne "wtrącenie". Próbowaliśmy składać to w różnych "kombinacjach", ale to niewiele pomaga.
W związku z powyższym mam pytanie: co może być przyczyną tego skrzywienia po zmontowaniu? Zużyta sprężyna, łoże sprężyny, a może coś innego? Proszę o pomoc i z góry dzięki
SPAMU¦
Wysłany: Pon Paź 29, 2012 20:07 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum