Wysłany: Nie Paź 28, 2012 17:43 [R400] skrzynia biegów
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1999
Witam, posypała się skrzynia biegów i mam takie pytanie - czy skrzynia od rovera 200 1.6 jest taka sama jak 400 i można bez problemu przełożyć? Proszę o pomoc odnośnie tego problemu i z góry dziękuje.
Ostatnio zmieniony przez szoso Nie Paź 28, 2012 17:45, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Paź 28, 2012 17:43 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Zauważyłem że różnią się dźwignią widełek - w 400 jest krótka i lekko wygięta ( popycha ją wysprzęglik) a w 200 jest prosta i dłuższa ( na linkę) i teraz pytanie czy tą dźwignię można przełożyć ?
Trzeba, trzeba i to nie jest taka prosta sprawa, ponieważ trzeba bardzo uważać na korpus skrzyni. Mozna go bardzo łatwo uszkodzić. Ale mogę Cię pocieszyć idzie to zrobić. A sam zabieg przełożenia skrzyni nie jest prosty. Na początek polecam spuścić olej i wykręcić czujnik prędkościomierza, ponieważ można bardzo łatwo go uszkodzić/złamać. Najlepiej go zamontować dopiero po włożeniu skrzyni i przykręceniu jej.
_________________ Rover 416 Si + sekwencja BRC = <3
koledzy , poratujcie jak dokładnie wyjac ta łapę ze skrzyni z rovera 45 model skrzyni to R65 . bo musze wsadzic taką skrzynie do mojego roverka 200 i tam jest łapa na linkę .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum