Wysłany: Pon Paź 29, 2012 21:57 [214Si 1,4 16V 97'] klekot na luzie po wymianie sprzegla
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1997
siema, jak pisalem w poprzednim poscie 2 tygodnie temu wymienilem sprzeglo na nowe oraz przy okazji zespawano mi kolyske, po tej malej operacji zauwazylem nastepujacy symptom... na luzie na zalaczonym silniku slychac spod maski dzwiek, ktory nazwalbym: metaliczny, przerywany, dosc glosny, regularny (jakby sie cos obluzowalo i drgalo). Co dziwne zauwazlem tez dzis przypadkiem ze dzwiek mozna wylaczyc (tak tak doslownie wylaczyc, sciszyc do zera jak reka odjal) naciskajac pedal sprzegla doslownie na 0,5 cm. Dziala to w 100% i za kazdym razem wiec moze mi cos mechanik obluzowal wymianiajac sprzeglo? Co to moze byc i gdzie mam szukac?
Z gory dzieki
SPAMU¦
Wysłany: Pon Paź 29, 2012 21:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
jestem troche laikiem w sprawach technicznych wiec moje pytanie brzmi: w ktorym miejscy mozna podciagnac linke sprzegla, prosze o konkretne instrukcje, z gory dzieki
Mam taki problem gdy cofam i skręcę na maksa w prawo lub lewo zaczyna coś zgrzytać dzieje się tak tylko gdy cofam słyszę ten nie przyjemny odgłos, co to może być ?
kwadrat, najlepiej wyjmij aku, odkręć jego podstawę i obudowę filtra powietrza, a będziesz miał wszystko jak na dłoni. Być może też sama podstawa aku jest niedokręcona i stuka.
broken850, jak buczy to łożysko, jak stuka to przeważnie przegub.
Wybrałeś zły temat, poszukaj w tematach o zawieszeniu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum