Wysłany: Sob Lis 10, 2012 22:53 [R400] Kropelki oleju pod samochodem.
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1998
Witam
Nie wiem jak zacząć gdyż na silnikach kompletnie się nie znam Napiszę tak jak to widzę. Otóż dzisiaj zobaczyłem malutką plamkę oleju pod samochodem. Zaglądnąłem pod samochód i widzę kropelkę oleju oraz lekko zachlapaną część. Jest ona pod silnikiem. Usytuowana jest pomiędzy chłodnicą a głowicą. Gdy patrzy się pod samochód widać ją bardzo dokładnie. Wystaje ponad obudowę pod zderzakiem. Czy Wy mnie zrozumiecie? …- nie wiem. Dopiero, co byłem uszczelnić przewód chłodnicy, bo płyn delikatnie ubywał to teraz to. Czy możecie mi pomóc i napisać, z jakiej to konkretnie części kapie olej?
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lis 10, 2012 22:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 41 razy Dołączył: 15 Sie 2007 Posty: 1184 Skąd: Piotrków Tryb
Wysłany: Sob Lis 10, 2012 23:01
fredii napisał/a:
Usytuowana jest pomiędzy chłodnicą a głowicą. Gdy patrzy się pod samochód widać ją bardzo dokładnie. Wystaje ponad obudowę pod zderzakiem. Czy Wy mnie zrozumiecie?
Najlepiej jak bys wytarł wszystko do sucha i obserwował skad konkretnie jest wyciek
ewentualnie mozesz cyknac i wrzucic fotke miejsca wycieku napewno bedzie pomocna.
Sprawa okazała się błaha. Pojechałem do mechanika, który od początku „opiekuje” się moimi Roverkami. Otóż przy wymianie oleju jeden z pracowników jakoś tak niefortunnie lał olej, że troszkę wyciekło gdzieś w zakamarki silnika. Deszcz i ostatnimi czasy ostra jazda podmyły olej, który wymieszał się z wodą. Opadając na parking tworzył małe tłuste plamki. Mechanik wymył silnik, sprawdził wszystkie możliwe punkty skąd może wyciekać. Nic nie znalazł. Teraz ani kropelki pod samochodem nie ma
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum