Ja mam 15 ale profil 195/50 i oszukuje o 20km/h jadąc 100km/h GPS pokazuje 80km/h na letnich jest w miarę ok chodź i tak pokazuje więcej a oponka 185/60
Każdy licznik nieznacznie zawyża, tak są konstruowane. Ja mam 195/65 R15 i jadąc licznikowe 100 mam około 97/8 na GPS, im więcej jadę tym minimalnie większa jest rozbieżność.
Zgadza się ale nie aż o 30%. Coś musi innego to powodować. hymm..
no z tym się zgadzam w 100%, albo sam licznik (cewka czy jak to tam się nazywa), albo to co przekazuje wskazanie na licznik, chciałem napisać ale nie mogę sobie przypomnieć o co chodzi
No zawsze to coś. Ja mam R15 185/60 jeśli dobrze pamiętam..
Haha .. Kurde nigdy nie wiem jakie mam opony. Wiem, że za małe i za wąskie ale tak już został mi przekazany z nowiutkimi oponami to na razie jeżdżę i u mnie przekłamanie praktycznie nie istnieje. Dopiero przy wyższych prędkościach ~200 wiem, że jest odchył ale jadąc z GPS położonym na półce przy licznikach to zazwyczaj wszystko się zgadzało. Zazwyczaj przekłamanie było około ~3km/h.
A nie ma gdzieś jakiegoś zakładu u Ciebie w mieście lub okolicy który sprawdza liczniki?? Ja miałem podobnie w Accordzie VII . Pokazało mi 240km/h których nie powinien osiągnąć ten samochód . Oddałem liczniki do zakładu i w ciągu godziny odebrałem i wszystko było w porządku. Pewnie tak jak pisze kruszan jakiś element elektroniczny w zegarach się wysrał.
Witam wtrące swój poscik.
Po wymianie skrzyni biegów na starym "slimaku" przy 120 km/h na liczniku realnie mam około 132 km/h czyli odwrotnie niż u wszystkich - licznik zaniża. Odległość również - na liczniku 37 km przejechane to realne 45 km... myśle że nie ma co rzeźbić... wina napewno leży po stronie skrzyni...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum