Wysłany: Pią Lis 16, 2012 21:08 [R45] stan płynu chłodniczego
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: wszystkie
witam mam problem z płynem do chłodnicy mianowicie jak rano podnoszę maskę to w zbiorniczku go nie ma ale jak tylko sie auto nagrzeje to zaczyna sie pojawiać sprawdzałem uszczelka pod głowicą jest git płyn nie poszedł do oleju z rury tez płyn nie idzie wycieku żadnego nie ma i nie wiem oco sie rozchodzi prosze o jakąs mądrą porade a moze jest po prostu zapowietrzony no nie wiem bede próbował go odpowietrzac
Ostatnio zmieniony przez szoso Pią Lis 16, 2012 21:27, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lis 16, 2012 21:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 41 razy Dołączył: 15 Sie 2007 Posty: 1184 Skąd: Piotrków Tryb
Wysłany: Pią Lis 16, 2012 21:47
bolus85 napisał/a:
zbiorniczku go nie ma ale jak tylko sie auto nagrzeje to zaczyna sie pojawiać
Zasadnicze pytanie w momencie rozgrzania silnika ile wzrasta płyn w zbiorniczku?
Czy przy dopełnieniu ubytku do stanu jaki powinien znajdowac sie w nim po rozgrzaniu silnika wyrzuci ja na zewnatrz(chodziu mi czy jesli bedzie zalany do polowy po zlapaniu temp wyrzuca) ?
Wysłany: Pią Lis 16, 2012 21:55 [R45] stan płynu chłodniczego
No jak sie nagrzeje i odkręcam korek to nie wyzuca płynu ani nie ma takiego ciśnienia zeby syczało czy podchodził do góry wczoraj dolałem do poziomu między max a min i dzisiaj rano nie było prawie ze nic w zbiorniczku nie wiem juz nic nie czaje
[ Dodano: Pią Lis 16, 2012 21:54 ]
a ogrzewanie działa elegancko chwilkę pochodzi i już jest ciepło także nagrzewnicy nie biorę pod uwagę bo mowie nigdzie nie cieknie ani nic pod autem sucho rano
[ Dodano: Pią Lis 16, 2012 21:55 ]
a co jak korek nie trzyma ciśnienia ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum