Wysłany: Wto Lis 20, 2012 19:39 [R75] Brak zapłonu
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2002
Witam
Nie paliłem auta 4 dni, wczoraj zaledwie 4 km trasa. Dzis wsiadam i i probuje zapalic, kontrolki swiruja, mrugaja, wlacza i wylacza se centralny, zmieniarka, itd. Rozlaczylem akumulator, wlaczylem na nowo i jest to samo. Wogole nie ma pracy rozrusznika, nie kreci zupelnie go nie slychac. Co to moze byc?
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lis 20, 2012 19:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Masz rozładowany akumulator
Jeżeli napięcie spadnie poniżej 10.5V komputer odcina zapłon i na desce jest "dyskoteka"
pewnie masz złodzieja prądu na postoju.
Podłącz multimetr i sprawdź ile ci bierze na postoju.
Jak ci szybko rozładowuje to może być sklejony przekaźnik świec
Mi brał 0,5A okazało się, że nawigacja w ogóle się nie usypiała
Może jakaś z lampek w kabinie się nie wyłącza
Podpielismy go na kable i dalej to samo. Jak przekrece kluczyk w pozycje gdzie tylko swieca kontrolki jest ok, ale jak juz chce palic to wtedy zaczyna sie wlasnie dyskoteka
Pod jaki akumulator go podpiąłeś?
Dawca też musi być konkretny
Jak podłączysz do lichego akumulatora z benzyny to nici z rozruchu
W dawcy odpalić silnik i podkręcić obroty.
Kiedyś swojego podłączyłem do starej hondy civic nie dała rady
Ostatnio zmieniony przez Pieta Wto Lis 20, 2012 20:07, w całości zmieniany 1 raz
aku z astry 3 60 ampera. Wg mnie ladowal sie za krotko. Jutro mam mozliwosc podpiac tylko pod seicento 1.1 ale moge podpiac na znacznie dluzej i poczekac. Dzis nie mialem takiej mozliwosci
kable ze stacji paliw, dawca bedzie seicento 1.1, podlacze na pol godz
Naładowałem na full poza samochodem. I zapalił do strzału. Czyli tak jak kolega wspomniał mam jakiegoś złodzieja prądu. Jeżeli tego nie zlokalizuje do świąt to lecąc do PL odłączę akumulator. Dzięki za pomoc!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum