Wysłany: Czw Lis 22, 2012 20:08 [R200sdi] nie wchodzi powyżej 2 tys obrotów
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam. Jadąc spokojnie na 4 biegu przy wyprzedzaniu ciężarówki przy około 3 tys obrotów mój rowerek jak by stracił moc, przepiąłem go szybko na 3 bieg... Jeszcze gorzej, dopiero na 5 zaczął jechać w miarę normalnie. Piszę w miarę, ponieważ przy około 2,5 tys jak by tracił moc i kopcił na czarno. Tego dnia wlałem trochę paliwa z niepewnego źródła, czy może być to przyczyną wyżej opisanego zachowania? Czy to może Turbina odmówiła współpracy? Dodam jeszcze ze przez 110km spaliłem około 3l ropy...:/ Z tym że jechałem nie więcej niż 90km/h. Teraz nie mogę go wkręcić powyżej 2 tys...:/ Dodam jeszcze że na zimnym silniku jest normalnie (w sensie da się wkręcić do 2,2 tys, wyżej na zimnym nie próbuje)
Panowie... Pomożecie?
Ps. nie wiem czy temat był, cos tam trochę szukałem, ale jestem w pracy więc nie mam bardzo czasu, jak zaśmiecam to sorki...
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lis 22, 2012 20:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Filtr paliwa wymieniałem około 4 miesięcy temu, znaczy jakieś 30tys km temu. Więc mam do wymiany na 100% filtr. Zaraz skasuję błędy i zobaczę czy będzie poprawa i czy znowu mi nie wybłyska tego samego.
[ Dodano: Pią Lis 23, 2012 09:54 ]
Skasowałem błąd, na luzie wkręciłem do czerwonego... Później jakieś 400m było dobrze i stopniowo znowu zaczął mulić. Aaa i jak mi tak przezywa to kopci na niebiesko, nie na czarno.
Dzisiaj zmienię filtr paliwa i zobaczę czy coś pomoże, jeśli nie to bawię się dalej...
_________________ Sprzedam dużo gratów do R200 SDi
Oleju nie rusza chyba... Przez 220km ten sam stan na bagnecie, jak dzisiaj nie ogarnę tego. To zobaczymy w niedziele po 650km. Ale raczej na pewno nie ubywa
Wybłyskałem błędy, po skasowaniu nr.17 nie mam wcale, tylko 12 błyska. Jadąc po filtr było już jak by trochę lepiej. Dawał się wkręcić to 3 tys na 4 biegu a na 5 tak do 2,5/2,7 tylko czasami szarpał na 2,2. Zaraz zmienię filtr
No i się wyjaśniło... FILTR Po wymianie wszystko wróciło do normy... Jak ręką odjął
Dzięki Panowie za pomoc, to był mój pierwszy temat z problemem z Roverkiem, nie myślałem ze działacie tak szybko. Jeszcze raz wielkie dzięki za wszystko
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum