Witam mam pytanko potrzebuje mieć w laptopie port szeregowy com (do podłaczenia interfejsu diagnostycznego)
Słyszałem ze adapterki z usb - rs 232 do tego sie nie nadają, a jak to sie ma w przypadku karty PCIMCIA - RS232, czy ktoś może daignozował za pośrednictwem tej karty
czy może kłania sie zmiana kompa
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lis 29, 2012 13:05 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Mam dwa kable usb-rs232 do opchnięcia, choć przyznam szczerze że akurat na tym chipsecie jak upgradowałem amplituner HK to nie chciało pójść i musiałem pożyczyć inny ale do diagnozowania powinny być ok.
Jeden to Vivanco a drugi to chińczyk, bodajże że obydwa na chipsecie Prolific PL-2303.
Większość interfejsów diagnostycznych z alledrogo tzw. chińczyków na USB to nie sa typowe interfejsy pod USB tylko mają właśnie wbudowaną taką przejściówkę na FTDI więc tak jak steryd pisał porządna przejściówka USB>rs232 powinna ogarnąć temat.
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum