Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1999
Witam wszystkich Użytkowników!
Mam problem z moim Roverkiem a mianowicie brakuje mu mocy i nie "zbiera się" tak jak dawniej. Zrobił się mułowaty! Czasem go potrzęsie a wczoraj zgasł mi kilka razy.
Sprawdziłem przepływomierz, wymieniłem uszczelkę pod głowicą, czyściłem wtryski, zdjęty został immobiliser, założyłem nowe przewody i świece, ciśnienie na cylindrach wynosi po 14 atmosfer, przeczyściłem zbiornik paliwa i przewody, pompa paliwa była wymieniana w tamtym roku.
Sytuacja pozostaje bez zmian.
Proszę o wszelkie sugestie i wskazówki czym może być spowodowane jego zachowanie, bo już nie wiem co mogę jeszcze sprawdzić.
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Pią Wrz 16, 2011 18:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Kopułka i palec wymieniona. Poprawiła się praca, jest równomierna.
Ale!
Po przejechaniu 1-2km gaśnie! Tak jakby odcinało mu paliwo tylko, że nie zapalają się żadne kontrolki. Po tym trzeba chwilę odczekać i samochód zapala, jedzie dalej i sytuacja się powtarza.
Po przejechaniu 1-2km gaśnie! Tak jakby odcinało mu paliwo tylko, że nie zapalają się żadne kontrolki. Po tym trzeba chwilę odczekać i samochód zapala, jedzie dalej i sytuacja się powtarza.
Być może szwankuje czujnik położenia wału. Poczytaj o nim na Forum.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum