Wysłany: Sob Gru 08, 2012 21:25 [R200 1,4 16v] Wymiana łapy sprzegła w skrzyni biegów
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1998
Witam
szukałem jakies 3 godzinki na forum i nic nie znalazłem o sposobie demontazu łapy sprzegła w roverku 200 przy skrzyni R65 .
wymieniam u Siebie silnik i przy okazji skrzynie z 1.4 na 1.6 , musze przełozyć moją łapę sprzegła z 1.4 do 1.6 nie było by problemu zeby nie to ze w 1.6 jest inna łapa bo sprzegło jest hydrauliczne (skrzynia z r45) i dla tego mam problem .
Może ktoś juz przerabiał temat wymiany łapy sprzegła ? jak to zrobic ?
Z góry dziekuje za pomoc
Pozdrawiam kondzio.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Gru 08, 2012 21:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
sTERYD, juz własnie znalazłem to jakis czas temu , tylko że jest problem z wybiciem tej tulejki metalowej czy tam bolca bo skrzynia może peknąc od uderzeń widać nawet na tych zdjeciach ze autor zdjeć tez na koniec nie wyjmował całej łapy tylko podniusł do góry i wymienił tulejke dolną.
najlepiej podeprzeć to jakąś w miarę dopasowaną tulejką, żeby skrzyni nie uszkodzić, a ostatecznie zawsze można to wiertłem potraktować, zwłaszcza że jak się domyślam masz skrzynię "na wierzchu"
[ Dodano: Sob Gru 08, 2012 22:55 ]
kondzio508 napisał/a:
nie wyjmował całej łapy tylko podniÓsł do góry i wymienił tulejke dolną.
na moje tam obie tulejki wyglądają na nowe
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum