Wysłany: Sro Gru 05, 2012 17:03 [R45] złe wskazania temperatury na zegarach
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2004
Witam wszystkich
byłem dziś u mechanika sprawdzić czujniki temperatury cieczy. Okazało się że oba czujniki są dobre ale temperatura na zegarach temperatura jest o ok 20 stopni niższa niż wskazuje czujnik. Czy wiecie może co może być przyczyną złego wskazywania temperatury na zegarach i jak można to naprawić bo tamci mechanicy powiedzieli że się tym nie zajmują i że to może być niezły koszt.
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Adrian Sro Gru 05, 2012 19:56, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Gru 05, 2012 17:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja nie mam skali na zegarach no ale tak mi powiedzieli, że po podłączeniu do komputera zegary wskazują niższą temperaturę, a wskazówka jest prawie na połowie przy rozgrzanym silniku
Mam Elma327 i czasami z nudów podłączam - wskazówka na rozgrzanym silniku w trakcie jazdy- stoi w miejscu a program w laptopie pokazuje, że temperatura płynu ulega zmianie (wiatrak nie załączał się -wiadomo bardzo rzadko się włącza). Jednym słowem zegar nie pokaże wahań kilku - kilkunastu stopni lecz ma swój bezpieczny zakres w którym wskazówka nie drgnie. Oczywiście jak pisano wyżej w benzynie wskazówka ma być trochę poniżej połowy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum