Typ: TDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam.
Mam dwa problemy z którymi mam nadzieję dzięki Waszej wiedzy sobie poradzić, mianowicie:
- nie działa sterowanie lusterkami, ale tylko w dół, lewo, prawo i góra śmiga ok,
- nie działa podświetlenie zegarów z lewej (na wskaźniku temperatury i lewej str obrotomierza), z prawej (prawa strona licznika prędkości i wskaźnik paliwa) oraz podświetlenie u góry. Wszystko jest oświetlone diodami W5W. Działało. Jak będzie trzeba porobić jakieś foty, proszę o info, liczniki mam rozebrane.
Proszę o wskazówki co może być przyczyną i jak sobie poradzić z tymi mankamentami.
Dziękuję z góry.
Pozdrawiam.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Cze 09, 2014 16:12 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ja najpierw sprawdziłbym sam regulator lusterek, czy dobrze wszystko styka... bo skoro coś działa to przewody i silnik ok raczej... na alledrogo przełącznik taki nie jest drogi... co do światełek... na pewno masz dobre te diody? nie popaliły się? może miałeś grzebane w układzie i masz za dużo V i się diody palą...
Liczniki tylko skrobane i zamiast żarówek diody. Dziwne, bo środek świeci. Działały bardzo długo, potem przestały i byłem przekonany, że diody się popaliły, ale zamieniałem miejscami i diody są ok. Posprawdzam jeszcze bezpieczniki. Może akurat to któryś z nich....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum