Wysłany: Sob Gru 15, 2012 10:59 [214 s] problemy przy odpalaniu
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1998
mam problemy z odpaleniem swojego roverka. pierwsza myśl akumulator ale na kable zachowuje się identycznie tzn. przy przekręceniu kluczyka gasną kontrolki i słychać glośne cykanie jak by przekażnik albo bendix, nie mogę tego zlokalizować. a następna sprawa zauważona to jak przyczymam dłużej kluczyk w pozycji zapłonu to wskazówka od prędkościomierza wychyla się nawet na maxa i delikatnie rusza się licznik kilometrów. o co chodzi z tym? pmocy.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Gru 15, 2012 10:59 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 31 razy Dołączył: 26 Kwi 2008 Posty: 485 Skąd: Góra
Wysłany: Sob Gru 15, 2012 12:20
a kręci Ci wogóle rozrusznik gdy słyszysz to cykanie??
Sprawdź połączenie rozrusznika z kablami czerwony kabel w takiej czarnej rurce idący do akumulatora to zasilający możliwe że przy łączeniu z rozrusznikiem już jest przetarty jakoś pękł i nie łączy
Ja to samo miałem z początku jakoś dłużej w/g mnie odpalał aż do czasu, jak tylko słyszałem cykanie przy kręceniu kluczykiem..
Myślałem że akumulator padł, ale po podłaczeniu kabli nadal to samo to szukałem przyczyny.. i kabel urwany, jakby przepalony na łączeniu z rozrusznikiem...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum