Wysłany: Sob Gru 15, 2012 15:05 [620Ti] Dziwne zachowanie
Typ: Ti Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Witam, smaruje tu co chwile posty i nie mam siły już do tego samochodu. Wrócił od mechanika po wymianie uszczelki pod głowica,uszczelki kolektorów,termostatu i chyba tyle. Od mechanika wróciłem lajtowo, wszystko działało jak trzeba. Dzisiaj go dotankowalem i odpalam, wszystko fajnie,kultura pracy świetna, az tu nagle boom. Obroty zaczynaja rosnąc z sekundy na sekunde, dochodzi do 2tyś i stoi. Gasze samochod, próba odpalenia i nic. Krece go kilka razy i odpala, wyjezdzam ze swojego miejsca i widze jak przed samochodem rysuje się piękna stróżka oleju,otwieram maske, coś dziwnie syczy,pojękuje,obroty skaczą jak szalone pomiedzy 800-1200,olej jest wszedzie,cieknie po całym bloku zaczynajac od obudowy zaworow(nie pokryw:D). Ja się pytam, co za demon wstąpil w ten samochod?! Pozdrawiam człowieka, który sprzedał mi tego trupka
SPAMU¦
Wysłany: Sob Gru 15, 2012 15:05 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
przy tych temperaturach rano tez mi idą obroty do 1500 ale po 1-2minutach spadają do 800 nie rusza nic przy nim bo jak się rozgrzeje to jest ok a to mi nie przeszkadza podejrzewam czujnik powietrza albo paliwa co do oleju to mechanik coś spaprał i do niego miej pretensię generalnie mam zasadę jak się dba to się ma a ze nie boję się pobrudzić rąk to robię przy nim wszystko sam rok temu nawet nie wiedziałem jak silnik wygłąda
ja nie mam takiej mozliwośći, samochod stoi pod blokiem, majac garaz też wiele rzeczy bym zrobil sam nie dbając o to że rozlozylem cala komore silnika i wszystko lezy na podlodze:D no te obroty nie spadly, kiedy tak ialem, ze odpalalem, wysokie obroty łapał, gasilem go, odpalalem jeszcze raz i bylo spoko
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum