Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1998
Witam,
słuchajcie zapewne temat był wałkowany ale naprawdę nie mam pojęcia co się dzieje więc czekam na wasze podpowiedzi gdyż robię się bezradny. Jestem w posiadaniu niesamowicie awaryjnego modelu 416 z 1998r. autko obecnie zgasło i całkiem przestało zapalać tylko kręci. Wymieniłem świece, kable, wał rozrządu był wymieniany ostatnio na świecach iskra jest sprawdzałem, dodatkowo wymieniony filtr paliwa i powietrza. Kręci i nie odpala pomóżcie co jeszcze może się dziać. Objawy zanim tak się stało to przerywający silnik podczas jazdy oraz wariujące obroty tylko przy nagrzanym silniku. Jak gasł po 2-3 min. zawsze zapalił chociaż zanim zaskoczył wydobywał się dziwny dźwięk z silnika jakby pracował na sucho. Bardzo mocno proszę was o porady naprawdę nie wiem co mam robić i będę wdzięczny za każdą podpowiedź.
Z góry dziękuję!!!!
SPAMU¦
Wysłany: Nie Gru 16, 2012 11:51 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Dobra, to jeśli słyszymy pompę to teraz sprawdź czy dochodzi do listwy paliwko. Wykręć listwę wtryskową, daj do góry, a druga osoba niech kreci rozrusznikiem. Jeśli zacznie psikać paliwem na około 30 cm to znaczy że jest ok.
voice1983, Nie sugeruj sie tym ze iskra na swiecach jestr bo ja tak miałem i iskra była za mała , musi byc dobre kopniecie z cewki zeby auto odpaliło .
Najtańsza opcja wyelminowania cewki zapłonowej to tak :
jechac na szrot kupic cewke okrągłą podłuzną z poldka , 1,6 tego starszego , lub forda scorpio/sierra 2.0 dohc . i przewód zapłonowy z forda sierry moze byc uzywka tylko ten co idzie na cewke , podłaczyc plus i minus z orginalnej cewki , podłaczyc do kopólki zapłonowej , kabel zapłonowy z cewki i musi odpalic CI to gwaratuje sam miałem przeboje z orgilanymi cewkami chyba juz z 3-4 razy i juz mam od roku z poldka ładnie zamontowaną na stałe i działa jak rakieta kałuze mu nie straszne .
To byla cewka ... Dziekuje wszystkim za podpowiedzi jak wejde na kompa to powciskam ze pomogliscie bo na komorce nie mam takiej opcji temat zamykam a moja podp. To zaczynac od kopulki i palca potem pospr. Cisnienie i pompe paliwa i ciachac cewke... Dzieki roverek smiga az milo...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum