Wysłany: Pon Gru 17, 2012 09:33 [R75]wskazania temperatury na zewnątrz
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
czy może ktoś z was miał podobną przypadłość
Wygląda to tak że na temperatura która jest na zewnątrz na wyświetlaczu w aucie jest zawyżana??
np. dziś rano jadąc do pracy na termometrze było około +8 coś nie tak bo w radiu była podawana około 0 ....również wczoraj na wyświetlaczu w aucie było około + 14... zdecydowanie zawyżona wydaje mi się że nie było więcej jak +4
głupota ale wkurzająca
podobną sytuację miałem poprzedniej zimy - i to chyba występuje jak jest duża wilgotność, sól i zimnno???
jak był mróz to temperaturę chyba pokazywał dobrze podobnie było w lecie .....
czy to wina czujnika temperatury - trzeba jakoś oczyścić albo wymienić - tylko gdzie on jest?
z góry dzięki za pomoc
SPAMU¦
Wysłany: Pon Gru 17, 2012 09:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Kolego było juz o tym kilkukrotnie pisane.W skrucie. Patrząc od przodu R po lewej stronie pod zderzakiem masz czujnik pewnie tak jak u mnie wyskoczył ci z gniazda i dotyka chłodnicy tzn rurki od chłodnicy i pokazuje głupoty. Odkręć zderzak kilka z 7-10 śrub które trzymają zderzak znajdz ten czujnik zamocuj w gnieżdzie i wszystko będzie grać. Jak masz kanał to i bez zdejmowania zderzaka to zrobisz
Odkręć zderzak kilka z 7-10 śrub które trzymają zderzak znajdz ten czujnik zamocuj w gnieżdzie i wszystko będzie grać. Jak masz kanał to i bez zdejmowania zderzaka to zrobisz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum