Wysłany: Nie Wrz 30, 2012 11:00 [214Si 1.4 16V] Wolno schodzi z obrotów
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1998
Witam,
Wcześniej miałem też R200, ale bez żadnego wyposażenia i 8V.
W tej chwili za dobre pieniądze dorwałem R200 1.4 16V (szyby, klima, ABS), również po małej stłuczce.
1. Mam taki problem, że obroty chyba za wolno schodzą po odpuszczeniu gazu co objawia się tym, ze przy zmianie biegów przy puszczaniu sprzęgła trzeba wziaść poprawkę i wolniej je puścić, żeby nie szarpnęło.
W obecnej chwili przecyściłem krokowca, ale chyba nie pomogło.
Co to jeszcze może być?
2. Jak najprościej sprawdzić czujniki od ABS? Świeci mi się kontrolka.
_________________ Pierwsze auto - Rover 214i 1.4 8V 75KM '97r.
Piąte auto - Rover 214Si 1.4 16V 103KM '98r.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Wrz 30, 2012 11:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Przepustnica mocno i swobodnie odbija. To znaczy, jak stoje przed maską i ręcznie dodam gazu i odpuszcze to przepustnica wraca odrazu na swoje miejsce.
_________________ Pierwsze auto - Rover 214i 1.4 8V 75KM '97r.
Piąte auto - Rover 214Si 1.4 16V 103KM '98r.
Odkopie temat.. Poluzowałem linkę, ale poprawa jest prawie nie zauważalna, dalej wolno schodzi z obrotów. Gdy jest zimny i chodzi na ssaniu to obroty schodzą szybko, można szybko zmieniać biegi jest elegancko, niestety na rozgrzanym silniku tak nie jest i trochę to przeszkadza, może jakieś inne pomysły co można z tym zrobić?
Cześć. Miałem podobnie. U mnie pomogła wymiana przepustnicy na aluminiową. Za 50PLN dostałem ją razem czujnikiem położenia. Po wymianie jest ok, choć jak jadę z włączoną klimą tą czasem się jeszcze przywieszają obroty... Ale wcześniej to wręcz nie dało się jeździć.
Ostatnio zmieniony przez siwrelax Pią Sty 04, 2013 19:07, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum