Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1998
Witam.
Czy mógłby mnie ktoś oświecić gdzieznajduje się czujnik położenia wału? W rave go widzę, a w naturze znaleźć nie mogę. Zaćmienie mam jakieś czy co
SPAMU¦
Wysłany: Pią Cze 17, 2011 09:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
pewnie tam gdzie i u mnie, otwierasz maskę, mniej więcej o środka, stojąc przodem do maski jakieś 10 cm w prawo i w dół patrzysz się na łączenie skrzyni z silnikiem, jest sobie wtyczka wychodząca z bloku, między chłodnicą a silnikiem, około 40 cm w doł
Witam mam ten sam problem w freelander 2.0 diesel 98r. nie moge zlokalizowac tego czujnika mam na laczeniu skrzyni dwa czujniki jeden z przodu na dole drugi w prawo od rozrusznika bardziej pod kolektorem ktory to czujnik obrotow walu?????objawy mam takie ze mniej wiecej co 2dzien znikaja mi calkiem obroty na obrotomierzu i wlacza sie czerwony czek bylem na diagnostyce wyszly 2bledy czujnik obrotow walu korbowego lub przepływomierz powietrza stawiam bardziej na czujnik bo gina obroty silnika i silnik zaczyna nierówno pracowac ale jechac sie da.Jesli ktos wie o co tu chodzi i wie ktory to czujnik prosze o pomoc.Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum