Wysłany: Pią Gru 21, 2012 13:32 [r200]problem z rozrusznikiem
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1996
Witam mam maly problem z rozrusznikiem,zawsze po wymyciu na myjni bezdotykowej nie ruszy rozrusznik(automat cvt)wystarczy poruszac kierownica,lub zaczac holowac i samo przechodzi.Jaki jest rozmier srub do przykrecenia docisku do kola zamachowego(skrzynia manualna)bo nie moge nigdzie znalez.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Gru 21, 2012 13:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
docisk sprzęgła do koła zamachowego jest przykręcany śrubami jak dobrze pamiętam M8 z łbem z zewnętrznym torksem e7.
Co do Twojego problemu, to może gdzieś Ci się woda dostaje w okolicę przekaźników, albo nawet i stacyjki.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Pomógł: 41 razy Dołączył: 15 Sie 2007 Posty: 1184 Skąd: Piotrków Tryb
Wysłany: Nie Gru 23, 2012 00:07
rudealis napisał/a:
Witam mam maly problem z rozrusznikiem,zawsze po wymyciu na myjni bezdotykowej nie ruszy rozrusznik(automat cvt)wystarczy poruszac kierownica,lub zaczac holowac i samo przechodzi
Wychodziłby na to ze gdzies nie ma dobrego styku albo cos nie łaczy,skoro cos poruszy sie otrzesie i jest ok .
Mozesz sprawdzic jeszcze po u myciu przekrecajac kluczyk w stacyjce na pozycje zapłonu i kawałkiem kabelka dac prad z akumulatora bezposrednio na kabel idacy do automatu rozrusznika(wtedy bedzie pewnosc )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum