Wysłany: Pon Gru 17, 2012 23:08 [Accord] Klakson oraz przednia prawa szyba. Proszę o pomoc.
Typ: TDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Przejdę do rzeczy Jakiś czas temu "zakopałem" się, auto siadło całkowicie na błocie, w tym momencie panel sterowania szyb zaczął dymić dość mocno - miałem już sięgać po gaśnice Od tamtej pory nie działa mi elektryczna szyba "kierowcy"(silniczek działa - sprawdzny na "krótko") , reszta szyb działa bez zarzutu. Kolejna kwestia dotyczy klaksonu, nie wiem czy "umarł" w tym samym momencie co w/w szyba, rzadko z niego korzystam więc ciężko mi powiedzieć czy uległ uszkodzeniu podczas "zakopania' się auta - klaksony wykręcone i sprawdzane na krótko - nie działają, w przewodach tez nie ma napięcia
Pytanie: Czy kable od klaksonu i szyby jakoś ze sobą współgrają ? Jak mogę jeszcze sprawdzić/dojść co jest nie tak, gdzie szukać przerwy, usterki, " chochlika "
Sugestie mile widziane, może ktoś miał podobny problem hmm ?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Gru 17, 2012 23:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Co do klaksonu to może posprawdzaj bezpieczniki te co są w "pudełeczku" pod maską. Może się przepalił albo trzeba podociskać, albo może jest nie w tym miejscu co trzeba - ja tak kiedyś miałem jak mi fachowcy klimę naprawiali, że bezpiecznik włożyli nie tam gdzie powinien być Albo może jakiś kabelek się urwał
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum