Dokladnie to nie pamietam,chyba suszarka potrzena do podgrzania tej oslony plastikowej szyby lusterka,przeszukaj forum,jest to dosyc dokladnie opisane,sam czytalem to kiedy nie grzalo mi jedno z lusterek w R 45;potem go sprzedalem i juz go nie naprawilem
Jeśli masz poliftowe i okaże się, że uwalona mata grzewcza to polecam zakup całego wkładu na allegro koszt 40pln. Ja u siebie wymieniłem oba wkłady - grzeją bardzo mocno, poprzednie miałem oba zimne. Przed zakupem wkładu była próba odklejenia-wymiany samej maty, ale skończyło się pęknięciem lustra po ok 10 min rozgrzewania całego wkładu w misce z gorącą wodą.
Oba wkłady sam (totalny laik) wymieniłem w mniej niż 10 minut.
Pomógł: 36 razy Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1654 Skąd: wieluń
Wysłany: Czw Gru 27, 2012 10:32
jeśli masz te mniejsze lusterka przedliftowe to tam wkłady są inaczej montowane niż w temacie który podał SeniorA, te wkłady są tylko prosto wciśnięte na zatrzaski,podwazysz wkład z dwóch stron i powinien wyskoczyć
_________________ -DIAGNOSTYKA I NAPRAWA PIECY I STEROWNIKÓW WEBASTO !
-NAPRAWA SILNIKÓW WENTYLATORA CHŁODNICY W ROVER 75
Pomógł: 54 razy Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 957 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: Czw Gru 27, 2012 10:50
Dla łatwiejszego dostępu do zatrzasków warto zjechać regulacją maksymalnie w dół.
Ja wymieniałem samą matę w przedliftowym lusterku i użyłem do tego suszarki do włosów,a koszt maty,to były jakieś drobne poniżej 10 zeta.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum