Wysłany: Nie Sie 22, 2010 19:45 [R75] Oring termostatu
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam,
Czy ktoś może zna wymiar oringu termostatu o numerze STC4540 (nr 4 na rysunku) albo numer katalogowy jakiegoś zamiennika. Mam tam przeciek i chciałbym kupić zanim rozbiorę.
_________________ Pozdr.
Dukat11
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Lis 23, 2010 22:15, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sie 22, 2010 19:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 14 razy Dołączył: 08 Kwi 2008 Posty: 301 Skąd: Kraków
Wysłany: Pon Sie 23, 2010 09:29
Hej, mi jak wymieniał mechanik termostat to z UK siostra mu przysłała chyba ze 4 sztuki, może jeszcze ma na sklepie. (jak byś chciał to ci numer mogę podać).
Hej, odświeżam stary temat - bardziej pasującego nie znalazłem Czy ktoś wymieniał ten o-ring na znormalizowany? Rurka ma 20 mm, otwór w obudowie termostatu ok. 24 mm, no to czemu nie wsadzić tam o-ringu 20x2,6 mm?
(albo może nawet 19x2,6, żeby miał te 5% napięcia na rurce)
Właśnie odkryłem przeciek i nie chce mi się czekać na oryginał, a sklep z uszczelnieniami mam pod ręką.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum